KOSGEB İle Mevka Arasında ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' Protokolü İmzalandı

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol gereği açılacak ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' kursunun, hayali ve hedefi olan tüm girişimciler için yeni kapılar aralayacağını söyledi.

KOSGEB ile MEVKA arasında ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' protokolü MEVKA Karaman Ofisi'nde Karaman Valisi ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman'ın himayelerinde, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavşan arasında imzalandı. Vali Kahraman imza töreninde yaptığı konuşmada, MEVKA ve KOSGEB'in Karaman ve ülkemiz açısından son derece önemli bir işe imza attığını belirtti.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin Karaman'ın ve ülkemizin ekonomik büyümesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kahraman, ''Zira ilk dönemde 60 kişinin 30 kişilik sınıflarda alacağı girişimcilik dersi, yeniliğe ve kalkınmaya da kaynak olacaktır. İstihdamda yeni umutlara vesile olduğu gibi ekonomik bir canlanmaya da vesile olacaktır. Bu kurs, hayali ve hedefi olan tüm girişimcilerimiz için yeni kapılar aralayacaktır'' dedi.

Türk insanının geçmişte büyük işler yaptığını ve o insanların torunları olarak aynı şekilde büyük işlere imza atabileceğini vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:

'' Ama bunun için önce hayalimiz, hedefimiz olmalı. Azimli, gayretli ve sabırlı olursak açılmayacak bir kapı, elde edilemeyecek başarı yok. Girişimcilerimizin başarılı olması için öncelikle Karaman'ın dinamiklerini tanımalıyız. Yaptığımız iş sürdürülebilir olmalı. Bu konuda hevesli ve kararlı olan tüm girişimcilerimizi her zaman desteklemeye hazırız. Çünkü girişimci her şeyden önce iş hayatındaki, ekonomideki, sanayideki engelleri ve fırsatları iyi görebilen kişi demektir. Bu engelleri ve imkanları ilimiz, ülkemiz ve insanımız için bir avantaja dönüştürmemiz gerekiyor.''

2 dönem halinde açılacak kurslarda 120 kişinin girişimcilik sertifikası alacağını ve 60 saat kurs verileceğini anlatan Kahraman, ''Açılan eğitim sonunda sertifika alan katılımcılarımız KOSGEB'in yeni girişimci desteğine başvurabilecek. Hazırladıkları projeler onaylandığı takdirde 27 bin liraya varan hibe, 70 bin liraya varan faizsiz kredi imkanından faydalanmaya hak kazanacaklar. Kursumuza katılacaklara şimdiden başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA