Karaman’da Eğitim Protokolü İmzalandı

Karaman’da, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile KOSGEB arasında uygulamalı girişimcilik eğitim kursunun protokolü imzalandı.

Karaman’da Eğitim Protokolü İmzalandı
MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşen imza törenine, ajansın dönem başkanı olan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, genel sekreter Ahmet Akman ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavşan ve diğer ilgililer katıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman burada yaptığı konuşmada, iki kurumun son derece önemli bir işe imza attığını söyledi.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin Karaman ve ülke ekonomisinin büyümesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kahraman, “Zira 60 kişinin, 30 kişilik sınıflarda alacağı girişimcilik dersi, yeniliğe ve kalkınmaya da kaynak olacaktır. İstihdamda yeni umutlara vesile olduğu gibi ekonomik bir canlanmaya da vesile olacaktır. Bu kurs hayali ve hedefi olan tüm girişimcilerimiz için yeni kapılar aralayacaktır. Bizim insanımız geçmişte büyük işler yapmış ve bizler de o büyük insanların torunları olarak aynı şekilde büyük işlere imza atabiliriz. Ama bunun için önce hayalimiz, hedefimiz olmalı. Azimli, gayretli ve sabırlı olursak açılmayacak bir kapı yok, elde edilmeyecek bir başarı yok. Girişimcilerimizin başarılı olması için öncelikle Karaman’ın dinamiklerini tanımalıyız. Yaptığımız iş sürdürülebilir olmalı. Biz bu konuda hevesli ve kararlı olan tüm girişimcilerimizi her zaman desteklemeye hazırız. Çünkü girişimci her şeyden önce iş hayatındaki, ekonomideki, sanayideki engelleri ve fırsatları iyi görebilen kişi demektir. Dünya ekonomisinde güçlü bir yere sahip olmak için engelleri ve fırsatları görebilmemiz gerekiyor. Bu engelleri ve imkanları ilimiz, ülkemiz ve insanımız için bir avantaja dönüştürmemiz gerekiyor” dedi.

Eğitim sonunda, sertifika alan katılımcıların KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurabileceğini, hazırladıkları plan ve proje onaylandığı takdirde 27 bin TL’ye varan hibe, 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi imkanından faydalanmaya hak kazanacağını dile getiren Vali Kahraman, “Tek kanatla kuş uçmaz demiş atalarımız. Bizim insanımızın hayalleri ve hedefleri var; ama imkanı yok. İşte biz ona bu imkanları sağlamanın gayretindeyiz. İstiyoruz ki, insanımız da ilimiz de zirvelere ulaşsın” diye konuştu.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ise, bölge için sürekli değer üreten bir kurum olduklarını söyledi.

Bu kapsamda bölgedeki ekonomik ve sosyal potansiyeli ortaya çıkaracak çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirten Akman, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde ilk etapta 30’ar kişilik iki sınıf olmak üzere toplam 60 kişiye eğitim verileceğini bildirdi.

KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavşan ise, KOSGEB’in iki yıl içinde ülke genelinde 70 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdiğini kaydetti.

Tavşan, “Karaman’da 2011 yılında Valimizin İl İstihdam Kurulundaki talimatları gereğince, yaklaşık 370 kişiye İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile ve ayrıca 30 kişiye Karaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile girişimcilik eğitimi verilerek başarılı olanlara sertifikaları verilmiştir. Şu anda sertifikasını alan ve kendi işini kuran 36 kişi KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmaktadır” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavşan arasında protokol imzalandı .
Kaynak: İHA