Dü'de ''sınav Kaygısı ve Sınav Stresi'' Konulu Konferans

Düzce Üniversitesi'nde ''Gençlik Haftası'' dolayısıyla ''Sınav Kaygısı ve Sınav Stresi'' konulu konferans düzenlendi.

Konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan DÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Halis Özerk, üniversite sınavlarının yaklaşmasıyla öğrencilerin stresten uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Sınava doğru çalışma teknikleri ile doğru zamanda çalışılması gerektiğini vurgulayan Özerk, ''Bunun yapılması halinde öğrencilerimiz stres ve kaygıdan daha da uzak duracaklardır'' dedi.

Seminere lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

-''3. Uludağ Robot Günleri''-

3. Uludağ Robot Günleri'ne katılan Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Köksal Gündoğdu, icat ettiği robotla Türkiye 2.'si oldu.

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen yarışmaya 300 robot katıldı.

Yarışmaya ''DAPT'' adlı robotuyla katılan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gündoğdu, Türkiye 2.'si oldu.

''DAPT'' adlı robotu hakkında bilgi veren Gündoğdu, robotun ses komutlarına göre hareket ettiğini söyledi.

Ürünün tamamen kendi tasarımı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, ''Bu sandalye sayesinde boyundan aşağısı felç olan veya tekerlekli sandalyeye mahkum olup, eliyle günümüzdeki akülü tekerlekli sandalyeleri kontrol edemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir robottur. Yani bu insanlara ''Engelsiz Hayat'' verebilecek bir robottur'' diye konuştu.

Kaynak: AA