Antalya'da İcradan Arazi Satın Alan, Arazinin Yol ve Mezarlık Olduğunu Görünce Yolu Ulaşıma Kapattı

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar beldesinde icradan arazi satın alan Mehmet Coşkun, arazinin yol ve mezarlık olduğunu görünce, yolu ulaşıma kapattı.

Mehmet Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinden kalan 2 dönüm tapulu arazisi olduğunu, arazisinin yanında akrabalarının da 2 dönümden biraz fazla arazisi olduğunu söyledi.

Akrabaları ile toplam arazilerinin 5 dönümün altında olması nedeniyle yasal olarak bölünemediğini, bu nedenle konunun mahkemeye intikal ettiğini ifade eden Coşkun, ''Mahkeme sonucunda benim arazim de dahil olmak üzere toplam 4 dönüm 40 metrekare arazi icra yoluyla satışa çıktı. Ben de tüm araziyi satın aldım'' dedi.

Araziyi Gazipaşa İcra Dairesi'nden 19 Aralık 2011 tarihinde satın aldığını, daha sonra teslim almak için ölçtürdüğünde 2 bin 226 metrekaresinin Kahyalar Belediyesi ve Karalar, Güney ve Karatepe köyleri grup yolu ile Kahyalar beldesinin mezarlığı olarak kullanıldığının anlaşıldığını kaydeden Coşkun, ''Bu duruma göre arazinin ancak bin 800 metrekare civarındaki bölümünü kullanabiliyorum. Araziyi satın alabilmek için arabamı sattım, kredi çektim, emekli ikramiyemi kullandım. Şimdi arazimin kamu malı olduğu, kullanamayacağım ortaya çıktı'' diye konuştu.

Mağduriyetini belediye başkanına ve yetkililere ilettiğini, ama bugüne kadar bir çözüm bulunamadığını anlatan Coşkun, şunları söyledi:

''Bunun üzerine ben de demir parçaları ile yolu ulaşıma kapattım. Ben kavga etmek istemiyorum. Sorunun çözülmesini, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Arazimin kamulaştırma bedelini bana versinler, yolu ulaşıma açayım. Yoksa açmayı düşünmüyorum.''

Mehmet Coşkun'u ikna etmek için gelen Kahyalar Belde Belediye Başkanı Tevfik Karav ise, belde genelindeki tüm yolların sorunlu olduğunu dile getirerek, ''Beldemizdeki hiçbir yol kadastroya işlenmemiş. Hatta beldemiz yerleşim alanı olarak bile görünmüyor. Bu nedenle belde genelinde sorun var'' dedi.

Mehmet Coşkun'un haklı olduğunu, ancak yolu kapatarak suç işlediğini kaydeden Karav, ''Belde halkının mağdur olmaması için yolu açmasını istiyorum. Sorunun çözümü için zaten girişimleri başladık. Belde genelinde yeniden bir kadastro çalışması yapılacak'' diye konuştu.

Bir süre ulaşıma kapalı kalan yol, Başkan Karav'ın Coşkun'a sorunun en kısa zamanda çözülmesi için yardımcı olacağına dair söz vermesinin ardından tekrar ulaşıma açıldı .
Kaynak: AA