Yaralı Baykuş Tedavisinin Ardından Doğaya Salındı

Karşıyaka'da vatandaşlar tarafından bir hafta önce yaralı olarak bulunarak, Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilen Peçeli Baykuş, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kargalar tarafından saldırıya uğradığı tahmin edilen Peçeli Baykuş, kanadından yaralanmış ve uçamayacak durumda vatandaşlar tarafından bulundu. Duyarlı vatandaşların girişimiyle tekrar hayata dönen Baykuş, Karşıyaka Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı ve ekibine teslim edildi.

Baykuşun kendilerinde yaklaşık 1 hafta kaldığını belirten Çağlayan İnanlı, ''Yapılan tetkiklerde herhangi bir kırık tespit edilmedi. Kanatta bulunan yara için hemen bir tedavi süreci başlatıldı. Sakin bir ortamda yaşam fonksiyonlarının normal hale gelmesi için 1 haftalık rehabilite süreci geçirdi. Şu an için yaşam fonksiyonları, yemesi, içmesi ve çevreye olan tepkileri normal. Baykuşumuzu tekrar doğaya kazandırdığımız için ekip olarak çok mutluyuz'' dedi .
Kaynak: AA