Ambulans Helikopterle Geldiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

Marmaris Devlet Hastanesi'nden ambulans helikopterle Isparta SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevkedilen gırtlak kanseri hastası, başarılı tedavi ve operasyonun ardından hastaneden yürüyerek çıktı.

Ambulans Helikopterle Geldiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı
7 Nisan tarihinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde rahatsızlanarak Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ve trakeotomi işlemi yapılan 55 yaşındaki Hasan Öztürk, şikayetlerinin ilerlemesi nedeniyle acil olarak 112 ambulans helikopter ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevkedildi.

GIRTLAK KANSERİ TEŞHİSİ
SDÜ'de yoğun bakıma alınan Öztürk'ün tedavisi Doç. Dr. Lütfi Yavuz tarafından düzenlenirken, genel durumunun düzelmesiyle 11 Nisan'da KBB servisine sevk edildi. Prof. Dr. Murat Hüseyin Yarıktaş tarafından gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra gırtlak kanseri tanısı konulan hasta, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi KBB Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Yarıktaş başkanlığında, Dr. Fatih Ünal, Dr. Abdurrahman Yetiş ve Dr. Mehmet Emre Sivrice'den oluşan ekip tarafından başarıyla gerçekleştirilen bir operasyon geçirdi.

OPERASYON BAŞARILI
Prof. Dr. Murat Yarıktaş, operasyonun başarılı geçtiğini ifade ederek, “Gırtlak kanseri için ameliyata giren hastamızın durumu, boğazındaki deliğin kapatılmasına da izin veriyordu. Bu yüzden boğazındaki delik kapatılacak şekilde bir operasyon gerçekleştirdik. Bugün son kontrollerini yaptıktan sonra da taburcu edeceğiz” diye konuştu.

ÇOK MUTLUYUM
Sağlığına kavuşan Hüseyin Öztürk ise çok mutlu olduğunu ifade ederken, “Buraya geldiğimi dahi hatırlamıyorum, ama doktorlarımın başarılı tedavisiyle şükürler olsun sağlığıma kavuştum. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'nden, doktorlarımdan, hemşirelerden, tüm çalışanlara teşekkür ederim. Onların sayesinde ambulans helikopterle geldiğim hastaneden şu an sağlıklı bir şekilde evime dönebiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA