Salihli’de Dolu, Üzüm Bağlarına Zarar Verdi

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Köseali köyünde yaklaşık 20 dakika boyunca yağan dolu üzüm bağlarına zarar verdi.

Salihli’de Dolu, Üzüm Bağlarına Zarar Verdi
Fındık büyüklüğünde yağan dolu, İğde Çukuru, Tombak ve Göbekli mevkilerinde bulunan üzüm bağlarına zarar verdi

Mağdur olan köylüleri ziyaret eden Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak ve yönetim kurulu üyeleri köylülere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Pazartesi gününden itibaren Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliği ile bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, “Hasar Köseali Köyü 'nün yüzde 50 'sinden fazla kısmında görülebiliyor. Çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için ortaklaşa bir çalışma yapıp hasar tespit edildikten sonra çiftçilerin borçlarının ertelenmesi, kredi faizlerinin durdurulması için girişimlerde bulunacağız. Bölge halkımıza çiftçilerimize geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

Köseali Köyü Muhtarı Yunus Öz ise, “Köyümüze olan bu zararı devletimiz tarafından karşılanmasını istiyoruz. Köyümüzde bulunan arazilerimizin çoğunluğu ortakçılık sistemi ile bakılmaktadır. Ancak birçok kişinin mal sahibi ile ortakçısı arasında ortakçılık sözleşmesi bulunmamaktadır. O yüzden hasar tespiti yapılırken bununda göz önünde alınmasını istiyoruz. Bundan en fazla zarar görecek olan kişiler ortakçılardır. Tariş 'e, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası 'na olan borçların faizsiz bir şekilde ertelenmesini istiyoruz. Çünkü çiftçilerimiz bu zarara gören bağdan 2 -3 yıl verim alamayacaklar” dedi.

Çiftçileri ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “Köyde bulunan birçok bağ yüzde yüz hasar görmüş durumdadır. Bütün salkımlar yerde, bütün filizler zedelenmiş durumdadır. Filizler bu hasardan dolayı bu yıl ve seneye ürün verebilecek gibi görünmüyor. Bağcılarımızın mağduriyetini yerinde tespit ettik. Seslerini TBMM 'de dile getirmek için gerekli incelemeyi yapmak için geldim. Köylülerimizin borçları ile ilgili sıkıntılarının giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Köylülerimizin bir yıllık emekleri doğal afet ile bu duruma gelmiştir. Köylülerimize geçmiş olsun diliyorum. Allah bir daha böyle afet vermesin” dedi.

Kaynak: İHA