''Manisa 1. Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'' Sonuçlandı

Manisa Valiliği, Manisa Belediye Başkanlığı ve Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanlığı'nca düzenlenen 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında gerçekleştirilen ''Manisa 1. Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'' sona erdi.

Manisa'da yapılan ön jüri değerlendirme toplantısında, beş kişiden oluşan kurul tarafından incelenen eserlerden ödül ve mansiyona değer görülen 10'u için Cumhuriyet Meydanı'nda final yarışması düzenlendi.

TRT Müzik kanalı tarafından canlı yayınlanan final gecesine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa milletvekilleri Recai Berber, Muzaffer Yurttaş ve Sakine Öz, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile vatandaşlar katıldı.

Eserlerin sanatçılar tarafından seslendirildiği etkinlikte jüri, Mahmut Oğul'un ''Bir Gurbet Öyküsüdür Sözlerim'' adlı bestesini birinciliğe, Ferhat Sarmusak'ın ''Benim Efem Manisa'nın Gediz Boyundan'' adlı bestesini ikinciliğe ve Tekin Para'nın ''Azat Nöbetleri'' adlı bestesini üçüncülüğe layık gördü.

Dereceye girenlere ödül ve hediyeleri, Vali Daşöz, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Finalde Türk sanat müziği sanatçısı Nalan Altınörs de mini bir konser verdi.
Kaynak: AA