Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde Kep Töreni - Ankara

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi Gazi Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Atatürk MYO Müdürü Doç. Dr. Enver Aydoğan, Gazi MYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Bayır, Yrd. Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbaş, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ayhan, törende yaptığı konuşmada, Gazi Üniversitesi'nin sıradan bir üniversite olmadığını ve Gazili olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Velilere de seslenen Ayhan, ''Bu arkadaşlar için endişe etmeyiniz. Bunlar işlerini bulmuşlar, işlerini kurmuşlar. Artık ne yapacak diye endişe etmeyiniz, endişeden uzak durunuz. Yemediğiniz yedirdiğiniz, kendi cebinizdeki son kuruşu harçlık olarak gönderdiğiniz bu gençler, hiç sizi ve bizi mahcup etmedi. Onun için bu gençlerimize haklarınızı helal edin diyorum, bu gençlerimize haklarımız helal olsun'' dedi.

Öğrenciler adına konuşma yapan Öğrenci Temsilcisi Enes Yasatekin de mezun olan öğrencilere başarı diledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Enes Yasatekin mezunlar adına yaş kütüğüne plaket çaktı. Yasatekin daha sonra diplomasını Prof. Dr. Ayhan'dan aldı.

Bölüm birincileri Ümit Sezer, Meral Kılıç, Büşra Türk, Merve Demir, Buday Kara, Mehmet Katar ve Ahmet Toptaş'a protokol üyeleri tarafından mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verilirken, belgelerini alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetin tadını çıkardılar.

Törenin ardından, teknoloji sergisinin açılışı yapıldı ve konser düzenlendi .
Kaynak: AA