ÇOMÜ Üyeleri, 4 Kişilik Uçaklarla Çanakkale Boğazı'nın Üzerinde Uçuş Yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Havacılık Topluluğu üyeleri, 4 kişilik uçaklarla Çanakkale Boğazı'nın üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Üniversite öğrencileri, Topair Uçuş Okulu ile birlikte düzenledikleri etkinlik kapsamında Çanakkale Havaalanı'nda toplandı. Yetkililerden uçuşla ilgili bilgi alan öğrenciler, sonra üçer kişilik gruplar halinde uçuş gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 öğrenci, 4 uçakla Çanakkale Boğazı'nın üzerinde uçuş yaptı.

Topluluk akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Türkmen, ÇOMÜ Şenlikleri kapsamında düzenledikleri uçuş etkinliği için Topair Uçuş Okulu'ndan gelen 4 küçük uçakla 50 öğrencinin uçuş yaptığını bildirdi.

Öğretmen pilot Murat Öztürk de topluluktaki öğrencileri uçurduklarını belirterek, uçak sahibi olan iş adamlarıyla birlikte etkinliğe katılmak üzere kente geldiklerini söyledi.

Öğrencilerin hem uçaklar hakkında bilgi aldığını hem de uçaklarla Çanakkale üzerinde tur attığını ifade eden Öztürk, ''Kısa bir organizasyon ama öğrencilerin gözlerinden ne kadar mutlu ve heyecanlı olduklarını görüyoruz'' dedi.

Uçak sahibi Hakan Gençoğlu ise havacılığın çok emek ve güç isteyen meşakkatli bir iş olduğunu belirtti.

Gençlerin sevdikleri havacılığı daha ileriye götürmelerini sağlamak için burada olduklarını, bundan da keyif aldıklarını kaydeden Gençoğlu, ''Bir uçağımız var onunla geldik. Uçaklarımız pilotla birlikte 4'er kişilik. Öğrencilerimizi üçer üçer alıyoruz. Havacılığı teorik olarak değil de canlı yaşayacak şekilde görmelerini istedik'' diye konuştu.

Uçuşa katılan ÇOMÜ matematik bölümü son sınıf öğrencisi Nalan İnallı ''Bunu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Havacılık bir tutku, uçmak bir aşk'' diye konuştu .
Kaynak: AA