CBÜ'den ''Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar''la İlgili Proje

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin öncülüğünde 13 farklı ülkeden 110 tıp öğrencisinin katılımı ile ''Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar'' konulu bir proje başlatıldığı bildirildi.

CBÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, modern tıbbın Anadolu'da doğduğunu, Bergama'da yaşayan Galen'in ise bunun öncülerinden kabul edildiğini söyledi.

Galen'den esinlenerek, ''School of Galen'' bahar okulu projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Şanlıdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tüm dünya ülkelerindeki tıp öğrencilerine modern tıbbın doğduğu Anadolu'da barış kardeşlik ve birlikte çalışma unsurlarını bir araya getiren bir bahar okulu projelendirdik. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. 13 farklı ülkeden 110 tıp fakültesi öğrencisi Galen bahar okulunda birlikte çalışacak. Dünyada cinsel yolla bulaşan HIV ve AIDS olmak üzere çok önemseniyor. Gençlerin bu hastalıkların farkında olması gerekiyor. Bu hastalıkların bulaşma yolları ile ilgili olarak halen bazı bilgi eksikliklerinin olduğunu görüyoruz. Dönem dönem hastalığın seyri ve ülkelerdeki görülme sıklığı değişiklik gösteriyor. Hastalığın buşaşım yolları ve risk grupları da değişime uğruyor. Bu anlamda konuyu sürekli gündemde tutmak, bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak her zaman için gerekliliktir. Türkiye'de cinsel yolla bulaşan hastalıkların seyri açısından Dünya'ya göre biraz daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim.' '
Kaynak: AA