Erzurum'daki STK'lardan Ovit Tüneli Açıklaması Yapıldı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda ortak basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit Tüneli'nin, 13 Mayıs tarihinde temelinin atılmasıyla bölge ekonomisinin gelişeceğini ifade ettiler.

ETSO, Ticaret Borsası, Erzurum Kalkınma Vakfı , Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği , 1.Organize Sanayi Bölgesi, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti, Tüm Sanayici İşadamları Derneği , Müstakil Sanayici İşadamları Derneği , Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu ve Erzurum Genç İşadamları Derneği'nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 130 yıllık büyük bir proje olan Ovit Tüneli'nin, bölgelerin ekonomik anlamda kalkınmasına büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Projenin önemine değinen Yücelik, şunları kaydetti:

''İkizdere'nin Sivrikaya köyünden başlayıp, İspir ilçesinden çıkacak ve çift tüp şeklinde inşa edilecek tünel projesinin, 600 milyon liraya mal olması planlanıyor. 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanan tünel, Erzurum açısından büyük bir önem taşıyor. Rize ile Erzurum arasındaki karayolu mesafesi 60 kilometre kısalacak. 4-5 saatlik ulaşım süresi ise, 2 saate inecek. Ayrıca, tünelin bitirilmesiyle artık Erzurum-Rize yolu özellikle kış aylarında çığ ve heyelan sebebiyle kapanmayacak.' '
Kaynak: AA