Çağrı Merkezine Girecek Personel Belirlendi

Sağlık Bakanlığı 182 Çağrı Merkezi’nde çalışacak olan 200 kişi, çekilen kura ile belirlendi.

Çağrı Merkezine Girecek Personel Belirlendi
Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Vali Ramazan Sodan, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Rektör. Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş’nin yürüteceği Çağrı Merkezi için 4 bin 859 kişi başvurmuş, klavye ve genel yetenek sınavlarından sonra yapılan mülakat sonrası 314 kişi kuraya kalmıştı. Noter huzurunda çekilen kurada 200 asil kişi seçilirken, diğer 114 kişi ise yedek olarak seçildi.

Kura çekimi öncesinde açılış konuşmasını yapan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman’da istihdam sağlanacağını belirterek, çağrı merkezi için OSB’den yer verildiğini söyledi.

Murtaza Yetiş ise, bu hizmetin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Mehmet Metiner, bu hizmetin sadece bir milletvekilin değil 4 milletvekilin birlikte verdikleri mücadeleden sonra geldiğini belirterek, sağlıkta dönüşüm programının güzelliklerinden bahsetti.

Mehmet Erdoğan ise, Türkiye’de 7 ilde, 12 merkezde bulunan çağrı merkezinin bir tanesinin Adıyaman’a kurulmasına olanak sağlayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a teşekkür etti.

Assistt İnsan Kaynakları Koordinatörü Adnan Ecemiş ise, 182’nin etkin destek servisiyle Türkiye genelinde 81 ildeki bin 400 devlet hastanesine ulaşılabildiğini ve istenilen doktordan 7/24 randevu alınabildiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. Kurada ismi çıkan adaylar bir aylık eğitim sonrasında işbaşı yapacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA