Bursa Barosu Başkanı Birkan'ın Açıklaması

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, ''Nefret suçlarıyla ilgili çalışmalarda sosyal altyapı oluştuktan sonra da yasal altyapının düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Birkan, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bursa Barosu tarafından Görükle Kampüsü Rektörlük A Salonu'nda ortaklaşa düzenlenen ''Nefret Suçları'' konulu sempozyumda, UÜ ile işbirliklerinin devam edeceğini söyledi.

Özellikle Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık ve güzel olabilmesi için Bursa Barosu Akademisi ve Bursa Barosu olarak çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Birkan, ''Türkiye'de nefret suçlarıyla ilgili konuları yeterince tartışamıyoruz. Nefret suçlarıyla ilgili çalışmalarda sosyal altyapı oluştuktan sonra da yasal altyapının düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz'' diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye'de 72 milletten insanın yaşadığını belirterek, ''Bu nefret söylemi farklı şekillerde toplumun farklı kesimlerine nüfuz etmiştir. Türbanlı bir kişi evde çalışmak isterse sorun yok ama doktor olmak isterse sorun var. Nefretin söylemi İslam dininde de yer almıyor'' ifadesini kullandı.

Sempozyuma katılan hukukçu, akademisyen ve gazeteciler, nefret suçlarına ilişkin konuşmalar yaptı .
Kaynak: AA