TÜBİTAK’ın Proje Yarışmasında Kılıçaslan Liseleri Türkiye Üçüncüsü Oldu

Genç bilim adamlarının yetişmesine katkı amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından, 42’ncisi düzenlenen Liselerarası Proje Yarışması’nın Türkiye finallerinde, Kılıçaslan Liseleri’nin matematik projesi Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

TÜBİTAK’ın Proje Yarışmasında Kılıçaslan Liseleri Türkiye Üçüncüsü Oldu
Geçtiğimiz ay yapılan bölge elemelerinde birinci olan çalışmaların katılımıyla Ankara’da yapılan Türkiye finallerinde , bütün projeler , bilim insanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından incelendi . Yapılan değerlendirmenin ardından Kılıçaslan Liseleri öğrencisi Eyyüp Keleştemur ve Furkan Uzun’un ' Olasılık ve Fibonacci Dizisi Arasındaki İlişkiler ' konulu matematik projesi , Türkiye 3’üncülüğü elde ederek bronz madalya kazandı . Başarılı öğrenciler , bu sonucun ardından para ödülünün yanı sıra önümüzdeki yıl girecekleri üniversite sınavlarında da 15 ek puan alma hakkı kazandı . Aynı yarışmaya ' Güneş Işığı ile Aydınlatma Sisteminin Optimize Edilmesi ' çalışmasıyla katılan Sencer Altıntop isimli öğrenci ise mansiyon ödülüne layık görülerek , bin 500 liralık ödül kazandı .

Bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın okullarında gelenek haline geldiğini belirten Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül , “Bu anlayışla öğrencilerimiz , hem TÜBİTAK hem diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle iştirak ediyorlar . Bu yıl 4 projemiz bölge birincisi olarak Ankara’ya davet edilmişti . İkisi ödül aldı . Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde madalya kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimiz Yakup Dinçaltın , Hüseyin İnce ve Asım Taş’ı kutluyorum . " dedi .