AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay Açıklama Yaptı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ''1980 darbesiyle ortadan kaldırılan hak grevi AK Parti ile tekrar kazanılmıştır'' dedi.

Akay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, işçilerin üstün gayretleriyle Türkiye'nin daha çağdaş, daha demokratik ufuklara yolculuğuna devam edeceğini, bu yolculukta AK Parti olarak onların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

İşçinin hakkını vermek için var gücüyle çalışan AK Parti iktidarında, geçmişte korku ve endişelerle yer eden 1 Mayısların, artık Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlandığını kaydeden Akay, şunları ifade etti:

''Çalışma hayatına ilişkin olarak gerek iş barışı ve iş güvenliğini, gerekse emeğin hakkının korunmasına yönelik adımlar atılmış, atılmaya da devam etmektedir. 1980 darbesiyle ortadan kaldırılan hak grevi AK Parti ile tekrar kazanılmıştır. Bizim temel felsefemiz 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' anlayışıdır. Milli birlik ve kardeşlik bağımızın daha da kuvvetlendiği şu günlerde 1 Mayıs'ı birlik, dayanışma ve bayram havasıyla kutlayacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur.' '
Kaynak: AA