Zolan: Denizli’nin 2023’e Kadar Yol Haritası Belirlendi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şehrin 2023’e kadar planlamalarını yaptıklarını söyledi.

Zolan: Denizli’nin 2023’e Kadar Yol Haritası Belirlendi
Denizli Belediyesi, 2023’te Denizli’nin olması gereken yer ve hedeflerle ilgili geniş kapsamlı bir planlamayı kamuoyu ile paylaştı. Denizli Danışma Kurulu tarafından uzun bir sürecin sonunda ortaya çıkan ‘Denizli Yol Haritası’nın şehrin geleceğine ışık tuttuğunu ifade eden Zolan, “2009 yılında önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’nin büyük uğraşları ve öncülüğünde başlatılan çalışma nihayet tamamlandı. O dönem yüzlerce toplantıya başkanlık eden ve kentin tüm kurumlarının bu yol haritasının oluşturulması için bir araya gelmesine vesile olan Sayın Nihat Zeybekci’nin bu çalışmada büyük emeği var. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Denizli’nin 2010-2023 vizyonunu ortaya koyduğumuz bu çalışmayı oluştururken biz yaptık oldu mantığından uzakta hareket ettik. Toplumun tüm kesimlerinin, ‘Ben de Denizli ile ilgili söz söylemek istiyorum’ diyen herkesin katkısını bu çalışmada görebilirsiniz. Tüm kamu kurum kuruluş, sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak akılla hazırlanan yol haritasının bizim için anlamı büyük.” dedi.

Şehrin bütün dinamiklerinin katkıda bulunduğu bu plan doğrultusunda Denizli’nin bambaşka bir noktaya taşınacağını dile getiren Zolan, “Bugüne kadar kentsel gelişimde, sanayide, turizmde, tarımda tek yönlü hareket edilmiş. Bu da Denizli’nin gelişimini hep olumsuz yönde etkilemiş. Yapılan bu çalışma ile Denizli’nin avantajları, dezavantajları, hedefleri, hangi sektörlerin ivme kazanacağı, kentsel gelişimin ne yönde olacağı gibi pek çok konu ayrıntıları ile anlatılıyor. Bu çalışmaya baktığımızda kentimizin omurgasının yeniden kurgulandığını görüyoruz. Bir başka deyişle kentin eğitimi, ticareti, turizmi, kültürü ve alışverişi yeniden kurgulanmış durumda. Bunların yanında Leodikya, Hierapolis ve Afrodisias antik kentlerinin oluşturduğu altın üçgen arasındaki ulaşım hatlarının Denizli’ye gelişi, Denizli’nin merkezinde dünyanın en iddialı müzelerinden birinin oluşturulması, tüm ulaşım akslarının belirlenmesi, otopark problemlerinin giderilmesi ve toplu taşıma hizmetlerinin yeniden planlandığını bu çalışmada görebiliyoruz.” diye konuştu.

Denizli’nin tarım, tekstil, turizm, tarih, termal, teknoloji ve traverten’den oluşan özellikli ve zengin enstrümanlara sahip olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Çalışmada bizim 7 T olarak adlandırdığımız tarım, tekstil, turizm, tarih, termal, teknoloji ve traverten gibi bu coğrafyanın sunduğu değerleriyle insanının bilgi ve becerisiyle ön plana çıkan özelliklerinin Denizli için nasıl bir artı değere dönüştürüleceğinin ipuçları da veriliyor. Sektörel çeşitliliğin 7 T ile artırılacağı inancını taşıyoruz. Tarım bu bölgenin olmazsa olmazı. Bereketli tarımsal topraklar ve ürün çeşitliği Denizli’nin bu konuda doğru yatırımlarla gelecekte marka olmasını sağlayacak. Tekstil yüz yıllardır bu topraklarda var olan, bölge insanının becerisi ile bu gün Denizli’ye en büyük ekonomik girdiyi sağlayan sektör. Gelecekte de varlığını sürdürecek.” şeklinde konuştu.