Makedon Büyükelçi’den KTO’ya Ziyaret

Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski, bir dizi ziyaret ve görüşme için geldiği Konya’da Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

Makedon Büyükelçi’den KTO’ya Ziyaret
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk'le bir araya gelen Büyükelçi Taskovski, Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Makedonya’yı ilk tanıyan ve ülkemizde büyükelçilik açan ilk ülke olan Türkiye’ye büyük bir sevgi duymaktayız. Dünya ekonomisinde artan ağırlığıyla Türkiye ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Son dönemde iki ülke arasında ekonomik alanda işbirliği için önemli adımlar atıldı. Konya, Anadolu şehirleri içerisinde Makedonya’nın büyük değer verdiği şehirlerin başında gelmektedir. Konyalı iş adamlarımızı, Konya Ticaret Odası aracılığıyla ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Büyükelçilik olarak, ticari işbirliğimizin artırılması için her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Kardeş ve dost ülke Makedonya Büyükelçisi’ni Konya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Türkiye Makedonya’nın tarihi mirasına saygı duymaktadır. İki ülke arasındaki yakın kültürel ve siyasal ilişkinin aynı şekilde devamı için ekonomik alanda da ilişkilerin attırılması gerekmektedir. Makedon Başbakanı’nın Konya ziyareti esnasında oluşan karşılıklı yakınlaşmanın devamında büyükelçimizi de şehrimizde ağırlıyoruz. Makedonya’nın Konyalı iş adamlarımıza sunduğu yatırım imkanlarını değerlendireceğiz. Konya’da Makedonya’nın Fahri Konsolosluğu bulunması karşılıklı işbirliği açısından büyük fayda sağlayacaktır" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA