Türkmenistan'da Spor Haftası, Görkemli Törenle Son Buldu

Türkmenistan’da halk spor haftası ile çoştu.

Türkmenistan'da Spor Haftası, Görkemli Törenle Son Buldu
Ülkesinde spor ve sağlık sektörlerine büyük önem veren Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolaysıyla 2-8 Nisan tarihleri spor haftası olarak ilan etti.
Spor haftası kapsamında çeşitli müsabakalar ve yarışlar düzenlendi.

Bir hafta boyunca satranç, futbol, voleybol, basketbol gibi 20 spol dalında çeşitli düzeyde yarışmalar oganize edildi.Spor haftası bugün Aşkabat stadyumunda düzenlenen geniş katılımlı spor etkinlikleri ile Sona erdi. Etkinliğe, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, aralarında Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov’un da bulunduğu bakanlar kurulu üyeleri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Elleri balonlu ve bayraklı Türkmenler etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Törende, spor haftası boyunca okullar, bakanlıklar, vilayetler, üniversiteler arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri dağıtıldı. Okullar arasındaki yarışmalarda Lebap vilayeti birinci olurken, Aşkabat vilayetlerin arasında, Türkmen Milli Spor Enstitüsü üniversiteler arasında, Eğitim Bakanlığı bakanlıklar arasında birinci oldu. Tören ülkenin önde gelen sanatçılarının hazırladığı konser programı ile Son buldu. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, kendisi de bizzat bazı spor etkinliklerine katıldı.

Berdimuhamedov dün katıldığı etkinlikte, Türk yarış otomobili Volkicar ile drift şovu yapmıştı. Orta Asya’nın doğalgaz zengini ülkesi Türkmenistan’da sporun geliştirilmesi için ülke yönetimi tarafından yoğun çaba gösteriliyor. Kaliteli sporcuların yetişdirilmesi için kapsamlı bir program hazırlanıyor. 2017 yılında kapalı alanda Asya Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkmenistan, olimpiyat köyü inşa ediyor. Türk şirketi tarafından inşa edilen Olimpiyat Köyü projesinin ilk etabı için devletden 2 milyar dolar kaynak ayrıldı .