Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nden 2,5 Milyon TL'ye Boru Fabrikası Yatırımı

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, Beton Elemanları Boru Fabrikasına 2.5 milyon TL lik yatırım yaptı.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nden 2,5 Milyon TL'ye Boru Fabrikası Yatırımı
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Doğan Jeotermal'in boru fabrikasını satın aldık. Hem Malatya Belediyesi, hem de bölge belediyelerin kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının borularını karşılayacağız."ifadelerini kullandı.

"Yeni bir beton santrali kuran Esenlik, aldığı kumlama makinesi ile ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandıracak. Türkiye'de ilkler arasında yer alan yatırım ile çevre illere de satış yapacak" diyen boyraz, daha Sonra şunları söyledi: "Yeni alınan beton boru fabrikası ile üretim yelpazesini genişleten Esenlik, diğer taraftan Karo ve kilit taşı fabrikasına yaptığı yaklaşık 2.5 milyon TL' lik yatırımla kapasitesini artırıyor. Üretim alanını yeni yaptığı 2 bin 500 metrekarelik kapalı alan ilegenişleten Esenlik, günlük tek vardiyada bin metrekare üretim yapacak yeni kilitli parke taşı makinesini bu ay faaliyete geçirmek için çaba gösteriyor. Yeni yatırımlar çerçevesinde yeni bir beton santrali kuran ve aldığı kumlama makinesi ile ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandıracak olan tesis, Malatya ve civar illerde tek. Ürettiği taşlar ve yaptığı çalışmalarla şehrin daha estetik ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çalışan Esenlik, yeni yaptığı yatırımlarla üreteceği ürünleriyurt dışına ihraç edebilmek içinde çalışmalarını devam ettirmektedir."

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki paketleme fabrikalarında kendi isminde ürün üretimini arttıracaklarını söyleyen Boyraz, "Son zamanlarda bilindiği gibi kendi isminde ürün üretme yaygınlaştı. Biz de Esenlik olarak kendi ismimizde ürün üretimini arttıracağız" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA