Tatvan’da Tarımsal Makineler Üreten Fabrika Açıldı

Vali Nurettin Yılmaz, Bitlisli işadamı Metin Demirel'in DAKA desteğiyle Tatvan'da kurduğu tarımsal ürün işleme, depolama, paketleme makineleri imalatı yapan fabrikanın açılışını yaptı.

Tatvan’da Tarımsal Makineler Üreten Fabrika Açıldı
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki fabrikanın açılış kurdelesini, okunan duaların ardından kesen Vali Nurettin Yılmaz, iş yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Beraberindekilerle iş yerini ve çalışmaları bir süre izleyen Vali Yılmaz, yeni açılan her iş yerinin Bitlis ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

İş yeri ve proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Cihan Subaşı, iş yerinin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklendiğini ifade etti.

İş yerinin ilk olarak 2011'de 6 deneyimli personelle açıldığını aktaran Subaşı, şu anda ise 12 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

2010'da DAKA’ya projeyle başvurduklarını anlatan Subaşı, 2011 yılı Kasım ayı itibariyle ürün üretimine başlamak için gerekli makineleri fabrikaya getirerek üretime başladıklarını kaydetti.

İlk olarak işe hayvan yemliği yapmakla başladıklarını belirten proje koordinatörü Cihan Subaşı, “İlk etapta Van için 6 bin adet hayvan yemliği yaparak Van’a gönderdik. Bunun yanı sıra fabrikada konteyner ürettik. Ürettiğimiz konteynerlerden 14’ünü Van’a, yaklaşık 5 adetini de diğer illere gönderdik.” dedi.

Kalkınma ajansının 2010 yılı KOBİ mali destek programı kapsamında, fabrikada genel olarak konveynör, konteyner, ızgara ve davlumbaz, peynir süzme aleti, bal süzme aleti, süt soğutma makinesi, paslanmaz süt tankı gibi 17 ayrı ürün ürettiklerini dile getiren Subaşı, “Bu ürünlerin üretimini yapacak elemanların yetiştirilmesi için 15 günlük kurs verdik. Projemizin genel amacı teknolojik yeniliklerden faydalanarak rekabet gücü yüksek tarımsal ürün işleme, depolama ve paketleme makineleri üretimi yapmaktır.” diye konuştu.

İlerleyen zamanlarda fabrikada kapasite artırımına giderek istihdam sahalarını daha da genişletmek istediklerini kaydeden Subaşı, fabrikanın hizmete girmesiyle Bitlis’teki büyük bir eksikliğin giderildiğini sözlerine ekledi .