Sekiz İlde Nakliye Dolandırıcılığı Operasyonu: 7 Gözaltı

İzmir polisi tarafından merkezi İstanbul ve İzmir olmak üzere sekiz ilde düzenlenen operasyonda, nakliye dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen şebeke çökertildi.

Sekiz İlde Nakliye Dolandırıcılığı Operasyonu: 7 Gözaltı
Gözaltına alınan yedi kişinin, nakliyecilik yaptıkları firmalardan aldıkları gıda malzemelerini yerlerine teslim etmeyerek başka yerlere sattıkları ve bu yöntemle dokuz olayda 275 bin liralık vurgun yaptıkları iddia edildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir'deki bazı firmalardan gelen, nakliye için verdikleri malların yerine teslim edilmediği şikayeti üzerine harekete geçti. Polis, 6 ay sürdürdüğü takibin ardından sahte belgelerle nakliyecilik yaptıkları ve lojistik hizmeti sunmak üzere anlaştıkları firmaları dolandırdıkları ileri sürülen şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

İzmir ve İstanbul başta olmak üzere sekiz ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, aralarında şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen S.B.'nin de bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı. Zanlıların, nakliye işi yapan kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak kendilerini çevreye nakliyeci olarak tanıttığı, çalıntı ve sahte plakalı kamyonlarla lojistik hizmeti vermek üzere anlaştıkları firmalardan yükledikleri malzemeleri gitmesi gereken yerlere teslim etmeyerek, İzmir'de değerinin altında fiyatla sattıkları ve böylece haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Zanlıların bu yöntemle dokuz firmayı 275 bin lira dolandırdıkları ileri ürüldü. Şebeke elemanlarının, firmalardan mal yükledikleri sırada kamyonlara sahte plaka taktıkları, malı yükleyip yola çıktıktan Sonra ise sahte plaka ve çıkartmaları kamyonlardan söktükleri belirlendi. Zanlıların, mal sahibi telefon ettiğinde de, "Kaza yaptık", "Yol bozuk" gibi bahanelerle oyaladıkları belirtildi. İzmir'de geçen ocak ayında düzenlenen nakliye dolandırıcılığı operasyonunda 13 kişi tutuklanmıştı. Son olarak gözaltına alınan yedi kişinin, bu grubun devamı olduğu ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlaman yedi zanlı adliyeye sevk edildi .