Rektör Adayı Prof. Dr. Sınav: Asgari Müştereklerde Sinerji Ortamı Oluşturacağız

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav, seçilmesi halinde insanları asgari müştereklerde birleştirerek sinerji ortamı oluşturacağını söyledi.

Rektör Adayı Prof. Dr. Sınav: Asgari Müştereklerde Sinerji Ortamı Oluşturacağız
Prof. Dr. Ahmet Sınav, Haziran 2012 'de yapılacak rektörlük seçimlerinin ardından göreve gelmesi halinde yapacağı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hayata geçirmeyi planladığı projeler konusunda bilgi veren Prof. Dr. Sınav, öncelikli olarak insanların görüşlerine saygılı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

İnsanların uzun yıllar boyunca kamplaştırıldığına dikkat çeken Sınav, üniversitelerde kişilerin inançlarına, siyasi görüşlerine ve etnik kimliklerine kategorize edildiğini kaydetti.

Ayrıma maruz kalan insanların da buna inandığını ifade eden Sınav, “Bu bir sinerji değil, çok seslilik değil, bu anarşidir. İnsanların görüşlerini değiştirmeye çalışarak değil, onların görüşlerine saygılı göstererek, asgari müştereklerde birleştirerek bir sinerji ortamı yaratmaya çalışacağız. İnşallah bunu başarabiliriz. Bunlar yapılmazsa üniversite başarıya ulaşamaz, şehirle bütünleşemez.” dedi.

Türkiye 'de ve yurt dışında yaşadığı deneyimleri rektörlük makamıyla hayata geçirmeyi düşündüğü için aday olduğunu anlatan Sınav şunları söyledi: “Trakya Üniversitesi 'ne ve üniversitenin içinde Edirne 'ye hizmet etmek için yola çıktık. Çıkış noktamız ise daha önceki deneyimlerimiz.”Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nden mezun olduğunu Hacettepe 'de ihtisas ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde doçent olana kadar görev yaptığını dile getiren Prof. Dr. Ahmet Sınav, yurt dışındaki deneyimleri ile üniversitenin sorunlarına çözüm bulabileceğini aktardı.

'İLK İŞ OLARAK ÜNİVERSİTEDE YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ '
Öncelikli olarak üniversitede yönetim anlayışını değiştireceklerini vurgulayan Sınav, rektör seçilmesi durumunda yetki ve sorumluluk dağılımını yeniden yapılandıracağını açıkladı.

Gençlerin önünü açarak yönetime daha çok katılımını sağlayacaklarını dile getiren rektör adayı, “Gençlerin önünü açacağız diyoruz. Ama onların ne istediğinden haberimiz yok. Bizim genç olduğumuz dönemlerde gençlerin sorunlarıyla şimdiki gençlerin sorunları farklılaşmış. Onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dikkate alacağız. Gençlerin getirdiği çözümlerle onların önünü açacağız.” ifadesini kullandı.Üniversite yerleşkelerinin daha çok iş üretir duruma getireceklerini kaydeden Sınav, üretimin sadece eğitimle, hizmetle olmayacağına dikkat çekti.Üniversitede genç akademisyenlerin araştırma yapacakları ortamları oluşturacaklarını söyleyen Sınav, bu imkânların yeterli olmadığını dile getirdi.

'ŞEHİRLE ÜNİVERSİTEYİ KAYNAŞTIRACAĞIZ '
Şehirle üniversite arasındaki kaynaştırmanın önemine dikkat çeken Sınav, “Üniversite şu anda şehirden biraz uzaklaşmış gibi. Üniversite şu an sadece esnafa müşteri kaynağı yaratan bir kurum gibi görülüyor. Bunun üzerinde üniversitenin bir fonksiyonunun olması lazım. Üniversitenin yaptığı bir sosyal yaşam projesi esnaf ile üniversiteyi karşı karşıya getiriyorsa bunun adı işbirliği olmaz. Bu üniversitenin ve esnafın vizyonunu göstermez. Üniversitenin yaptığı faaliyetlerin şehrin yaşanabilir olmasına biraz daha katkı sağlaması lazım.” şeklinde konuştu.

Üniversitelerin birer 'akıl merkezi' olduğuna dikkat çeken Sınav, buraların devlet üzerindeki yükünün hafifletilmesi gerektiğini anlattı.Sınav, “Türkiye 'de üniversiteler dipsiz bir kuyu gibidir. Devlet üniversiteye yatırım yapar. Geri dönüşümü uzun vadede olur. Yetişmiş insan gücü olarak geri döner. Bunun geri dönüşümünün kısa vadede yapılması lazım ki, döner sermaye denilen şey çalışsın, daha kaliteli eğitim verilsin. Daha kaliteli insanlar yetişsin. Üniversitelerde unutulan husus burasıdır. Yapılan yatırımların geri dönüşümünün kısa sürede yapılacağı şekle dönüştürülmesi, üniversitenin para kazanması lazım.” şeklinde konuştu.