Mesleki Eğitim Kampusu İçin 3 Milyon Lira Ödenek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesine yapılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu için 3 milyon liralık ödeneğin bugün valilik hesabına yatırıldığını söyledi.

Mesleki Eğitim Kampusu İçin 3 Milyon Lira Ödenek
Milletvekili Hüseyin Şahin, hayırsever işadamı Mehmet Yıldız'ın eşi Sevim Yıldız adına 2005 yılında temelini attığı 28 adet binadan oluşan kampusun maliyetinin yaklaşık 50 milyon TL olduğunu, bu dev yatırımın kamunun alt ve üst yapı yatırımlarıyla ilgili üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmemesi yüzünden 2007 yılında durdurulduğunu hatırlattı. Şahin, projenin tarafları olan işadamı Mehmet Yıldız ile Bursa Valisi Şehabettin Harput'u Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya getirdiğini, Mesleki Eğitim Kampusu'ndaki çalışmaların yeniden devam ettirilmesi yönünde mutabakata varıldığını söyledi.

Şahin, "Bakanımız, hükümet olarak mesleki eğitimi yüzde 70'lere çıkarmak gibi bir hedeflerin olduğunu, konunun hassasiyetini bildiğini, böylesine anlamlı ve önemli bir yatırımın ülkemiz, şehrimiz ve İnegöl'ümüz için çok önemli olduğunu söyledi.

Eksikliklerin tamamlanması için eğitim kampusunu yerinde incelemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarını görevlendirerek gerekli raporları tutturdu. Tutulan raporlar ve İl Özel İdaresi yetkililerinin çalışmaları ile düzenlemiş oldukları keşif raporu hazırlanmıştır. Söz konusu rapora göre Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nun çevre tanzimine ilişkin, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapıları, içme suyu, asfalt, parke, doğalgaz ve yangın tesisatı, aydınlatma, trafolar ve kampus içi elektrik tesisatı, istinat duvarları, amfi tiyatro ve çevre düzenlemesine ilişkin keşif bedeli belirlenerek, konuyla ilgili hazırlanan raporlar bana iletildi. Ben de hemen işin takibine başladım. Israrlı takibimiz meyvelerini vermeye başladı.

İhaleye çıkılması için 3 milyon TL Bursa İl Özel İdaresi hesabına bugün itibarı ile gönderildi" dedi.

Kampusun İnegöl'e Bursa'ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Şahin, başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı ve bürokratlarına, Bursa Valisi Şehabettin Harput'a ve özellikle yatırımı tamamlama vaadini veren işadamı Mehmet Yıldız'a teşekkür etti .