Kur’an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı

Tavşanlı’da Kur’an Kursu öğrencileri bilgide yarıştı.

Kur’an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı
Tavşanlı Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur’an Kursları Arası Bilgi Yarışmasına Tavşanlı’da faaliyet gösteren 22 Kur’an Kursundan 5’i katıldı.

Kavaklı Kur’an Kursu, Fevziye Hanım Kız Kur’an Kursu, Tunçbilek Kur’an Kursu, Başköy Kur’an Kursu ve Demirbilek Kur’an kursu katıldığı yarışmada Kavaklı Kur’an Kursu birinci oldu. Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil’in Başkanlığı’nda Vaizler Ramazan Mercan ile Ünal Damar’dan oluşan jüri heyetinin yerlerine geçmelerinin ardından kurslarda eğitim gören öğrencilerden 3’er yarışmacı kursunu temsil etmek üzere sahneye çıktı.

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, Kur’an öğrenme ve okumanın faziletlerini anlattığı konuşmasında yarışmaya katılan öğrencilerin hepsinin 1. olduğunu ancak değerlendirme gereği kendilerini sınayacaklarını bildirdi.

14 bilgi sorusu ve temsilci öğrencini Kur’an’ı Kerim’in ses, eda ile seda tilavetine göre yapılan değerlendirme sonuçlarına göre sıralama Kavaklı, Başköy, Tunçbilek, Fevziye Hanım ve Demirbilek Kur’an Kursları şeklinde gerçekleşti.

Yarışmada Kavaklı Kur’an Kursu 1., Başköy Kur’an Kursu 2., Tunçbilek Kur’an Kursu 3., Fevziye Hanım Kur’an Kursu 4. ve Demirbilek Kur’an Kursu 5. oldu.

Yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlerine Tavşanlı Müftülüğü ve Rahmet Vakfı tarafından çeşitli hediyelerin verildiği programda ayrıca ‘Peygamberimiz ve Kardeşlik’ konulu şiir ve makale yarışmasında dereceye giren Mülayim ve Demirbilek Kur’an Kursu öğrencileri de ödüllendirildi .