İzmir Okullarından Fidan Dikme Kampanyasına Büyük Destek

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün “Siz Yeterki Fidan Dikmek İsteyin, Biz Size Fidan da, Yer de Buluruz” çağrısına özellikle okullar çok büyük ilgi gösteriyor.

Fidan dikim sezonunun sonlarına gelirken, sadece geçtiğimiz iki ay içersinde İzmir genelinde 54 okulun 140 bin fidan diktiği bildirildi.

Karşıyaka İlköğretim Okulu'nun 2-E sınıfı da kampanyaya katıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Kendilerine verilen 100 adet fidanı şarkılar, şiirler eşliğinde toprakla buluşturdu. Bayraklı sırtlarında Gümüşpala Mevkii'nde gerçekleşen etkinliğe, Karşıyaka Orman İşletme Şefliği ev sahipliği yaptı. Sınıf öğretmenlerinin ve velilerin eşlik ettiği öğrencilere, Orman İşletme Şefi Yasin Yaprak, ormanların faydaları ve fidan dikim tekniği hakkında kısa bilgiler verdi. Ardından öğrenciler, orman işletme görevlileri gözetiminde minik elleri ile fidanlarını toprakla buluşturdular.

Karşıyaka Orman İşletme Şefi Yaprak, orman yangınları ile mücadele çalışmalarının eğitim ve bilinçleme ayağında en önemli hedef kitlelerinin çocuklar olduğunu belirtti.

Bu yüzden İzmir Orman Bölge Müdürleri İbrahim Aydın’ın talimatları ile fidan dikmek isteyen okulları, hatta tek bir vatandaşı bile geri çevirmediklerini, ücretsiz olan ALO 177'yi arayanlara da ücretsiz fidan ve yer konusunda yardımcı olabileceklerini söyledi.