Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve asbaşkan Mehmet Kızıl dahil 15 kişinin tutuklanmasıyla ilgili olarak, ''Gaziantepspor'un kurumsal kimliği yara almamalıdır'' dedi.

Güzelbey, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, gazetecilerin, içinde bulunulan durum itibariyle Gaziantepspor Kulübü hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, kulübün kurumsal kimliği ile yönetiminin birbirinden ayrı düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Asım Güzelbey, emniyet ve yetkililer tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını, olayın tamamen yönetimin kendisiyle ilgili bir sorun olduğunu, herhangi bir şike olayı ve Gaziantepspor'un kurumsal kimliğiyle ilgili bir sorun olmadığının altını çizdi.

Güzelbey, şu görüşleri dile getirdi:

''Bizi bu ilgilendirir. Tabii ki Gaziantep şehri olarak böyle bir şekilde gündeme gelmekten rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti yasaları önünde herkes eşittir. Suçlu kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun şunu gayet iyi bilmekteyiz ki cezasını çekmektedir. Ama bütün bunlar olurken Gaziantepspor'un kurumsal kimliği yara almamalıdır. Şehirdeki huzur ve barış ortamı da bozulmamalıdır. Gaziantepspor üzerinden şehre zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Onun dışındaki olay zaten yargıya intikal etmiştir.''

-Mevcut yönetimin dışında kalanlar randevu istedi-

Gaziantepspor Kulübü'nün seçilmiş bir yönetimi olduğunu, bundan sonraki sürecin oturulup konuşulması gerektiğini de ifade eden Asım Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Biz gerekli temaslarda bulunduk. Bugün mevcut yönetimin dışında kalan arkadaşlar benden bir randevu talep etti. Biz de kabul ettik 'tartışalım, konuşalım' diye. Kulüp de zarar görmesin ama bu vesileyle şehir de zarar görmesin. Bizim bütün uğraşımız, çabamız bunun için. Gaziantepspor'un küme düşmesi, Gaziantep'in küme düşmesi demektir.' '