Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bili Empati Derneği'ni Ziyaret Etti

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve beraberindeki heyet, Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Büyükelçi Laurent Bili ile Büyükelçilik Kültür Ateşesi Alexis Nichel, Büyükelçilik görevlilerinden Geraldine Duverreuil ve Büyükelçilik Ekonomi Ateşesi Kadriye Baysal'dan oluşan heyet, Dernek Başkanı Pınar Topçuoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Derneğin üç yıl önce kurulduğunu, bu süreç içerisinde en önemli projelerini eğitim alanında gerçekleştirdiklerini ifade eden Topçuoğlu, şunları söyledi:

''Bugüne kadar bütün projelerimiz eğitim alanında gerçekleştirilmiştir. Önceliğimiz eğitim ve sağlıkla birlikte sosyal yaşamın geliştirilmesi yönündedir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Haydi Kızlar Okula kampanyasının Gaziantep'te sağlıklı yürütülmesi yönünde Bakanımız Sayın Fatma Şahin ile koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Ailede eğitime önem veriyor ve ana baba eğitimiyle ilgili çeşitli projeler geliştiriyoruz. En önemli çalışmamız Empati İlköğretim Okulu'nun yapımıyla ilgilidir. Derneğimizin adını taşıyacak olan ilköğretim okulumuzun temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Kntin sosyal yönünün gelişmesi için bir çok etkinliğe imza attık. Sağlık diğer bir konumuz. Özellikle anne ve çocuk sağlığıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor.''

Derneğin çalışmalarından çok etkilendiğini ifade eden Büyükelçi Laurent Bili, şunları kaydetti:

''Fransa'da bulunan sizler gibi sivil toplum kuruluşları ile temas kurarak, ortak projeler yapmanızın büyük faydası olacaktır. İki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinde STK'ların büyük önemi vardır. Eğitim alanındaki çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Türkiye'de eğitimli insan gücün arttırılmasına yönelik çabalarınızı destekliyoruz. Gaziantep'te fahri konsolosluk açmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir isim arayışımız sürüyor.''

Pınar Topçuoğlu, Büyükelçi Bili'ye günün anısına kristal bir plaket armağan etti. Büyükelçi de Fransayla ilgili bir kaynak kitabı hediye etti.

Ziyarette, Empati Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Hacer Özil, Seçil Güdemezoğlu, Aylin Burnukara, Elif Çetindağ, Özge Balık ve Burcu Koçer de hazır bulundu.
Kaynak: AA