Çubuk Kaymakamı Şahin Açıklama Yaptı - Ankara

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ayda iki kez halk ile kurum yöneticilerini buluşturmak için halk günü düzenleyeceklerini söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, zaman zaman vatandaşların birim yöneticileriyle sorunlarını, isteklerini, taleplerini paylaşamamaktan yakındığını ifade ederek, vatandaşların isteklerini, şikayetlerini doğrudan kısa sürede iletecekleri ve cevabını kısa sürede birinci ağızdan alacakları bir sistemi oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Toplantılarla, taleplerin bir yumak haline gelmeden en kısa sürede çözüme kavuşturulması yönünde ciddi adımlar atılacağına inandığını ifade eden Kaymakam Şahin, şöyle konuştu:

''Bir şekilde vatandaşlar yöneticilere ulaşmazsa, şikayetleri bir yumak haline geliyor ve vatandaş nezdinde kamu, isteklerin ve dileklerin zamanında yerine getirilmediği, vatandaşa kapıları kapalı bir sistem haline geliyor. Hiç kimsenin vatandaşların sorunlarını dinlememeye hakkı yoktur. Mutlaka vatandaşın talebini alıp, ilgili birimlere iletmek öncelikli görevidir. Ancak, buna rağmen zaman zaman bu tür şikayetleri duymuyor değiliz. gibi birçok yakınmaları duyarız. Bu nedenle vatandaşlarla daha iç içe vatandaşların isteklerini doğrudan kısa sürede çözüme kavuşturan bir sistem oluşturmak düşüncesiyle özellikle bu toplantıları yapmayı karar verdik.

Halk gününde tüm daire amirlerimiz hazır bulunacaklar. Vatandaşımızın talepleri hukuka uygunsa değerlendirmeye alacağız. Ama vatandaşın talepleri hukuka uygun değilse, bunun bir karşılığı yoksa vatandaşla bunu paylaşacağız. Hiçbir talep karşılıksız kalamayacak. Her ay iki gün halk ile kurum yöneticilerini bir araya getireceğiz. Zaman içerisinde bu sistem oturacak, insanlar dışarıda konuştukları konuları artık burada konuşacak ve çözüm bulacak.' '