CHP Milletvekili Topal’dan, Bakan Yıldız’a Soru Önergesi

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Son dönemde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin yaşanan ekonomik kriz sebebiyle doğalgaz fiyatlarında indirim yaptıklarını vurgulayan Topal, “Ekonomik kriz üzerine dünya piyasasında ise doğalgaz birim fiyatları da 3 bin 115 dolardan, 2 bin 117 dolarlara inmiştir. Buna ek olarak, dolar kurunda da söylenildiğinin aksine artma yerine azalma olmuştur” dedi.

Vatandaşın bütçesinde en büyük gider kalemlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve akaryakıta ise sürekli zam gelmeye devam ettiğine işaret eden Topal, Bakan Yıldız’a seslenerek “Hükümetiniz bu zamların kurlar ve dünya piyasasındaki fiyat artışlarından dolayı olduğunu öne sürmektedir. Ancak fiyatlar ve kurlar ortadadır. Memur ve işçi maaşlarına yapılan zam ile elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamları karşılaştırırsak vatandaş cebinde ki paraya alışamadan, mislisiyle cebindekinden olmuştur” diye konuştu.

Topal, Yıldız’a şu soruları yöneltti: “Ülkede şu an itibarı ile kaç tane doğalgaz boru hattı vardır? Bu doğalgaz boru hatlarından hangi ülkelere ne miktarda doğalgaz sağlanmaktadır? Dünya doğalgaz fiyatları ve dolar kuru düşerken, doğalgaz fiyatlarının artmasında ki asıl neden nedir? Hükümetinizin politikaları yüzünden, İran’dan aldığımız doğalgaz fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyor musunuz? Önümüzdeki dönemde yeni bir doğalgaz zam yapmayı öngörüyor musunuz?”