Bisikletçilerin 100'üncü Turu Başkan Akaydın İle

Antalya'da bisiklet kullanımını özendirmek isteyen Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 100'üncü şehir turlarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile gerçekleştirdi.

Bisikletçilerin 100'üncü Turu Başkan Akaydın İle
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Perşembe Akşamı Bisikletçileri ile şehir turuna çıktı. Başkan Akaydın, Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin 100'üncü turlarında Konyaaltı Caddesi'nde üzerindeki Atatürk Parkı'nda bulunan Türkan Saylan Heykeli önünden başlayıp Büyükşehir Belediyesi'nin önüne kadar bisiklet sürdü. Bisiklet turunu, bisiklet tutkunlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önünde tamamlayan Başkan Akaydın, Perşembe Akşamı Bisikletçileri'ne böyle güzel bir etkinlikte beraber oldukları için teşekkür etti.

Başkan Mustafa Akaydın, “Kent sporlarının en iyisi yürüyüş ve bisiklet kullanmaktır. Yürüyüşü herkes yapıyor ama bisiklet kullanmayı herkes yapamayabilir. Bu konuda Antalyalılara farkındalık yaratmak için bisikletçilerle pedal çevirdim. Amaç bisiklet kullanmayı özendirmek. Bunun için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de yapması gereken görevler var. Bu görevlere başladık, toplu taşıma kartıyla bisiklete binebilme ve gidilen duraklarda bisikleti bırakabilme gibi bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Ancak Antalya'da geçmişte şehir planlamasında bisiklet yolları planlanmadığı için bir takım zorluklar yaşıyoruz. Bunu aşmak için dünya ülkelerinde olduğu gibi kaldırımlarda yaya yoluyla ortak bisiklet kullanımını sağlayacağız. Yeni açılacak yollarda ise bisiklet yolları planlanacaktır” dedi.

Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grup Sözcüsü Çilem Günebakan da bu hafta 100'üncü turlarını düzenlediklerini belirterek, “100'üncü turun mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız Mustafa Akaydın, 100'üncü turumuzda bizi yalnız bırakmadı. Bisikletin bir toplu ulaşım aracı olduğunu insanlara anlatmak istiyoruz. Trafikte bütün kurallara uyarak, bisiklet kullanıyoruz. Bisiklet kullanan sayısının da artmasını istiyoruz. Başkan Mustafa Akaydın'a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.