Atalay, Polis Haftası Kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

''Polis Haftası'' kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Kötü muamele işkence dediğinizde polis merkezleri, karakollar akıllara gelirdi. Şu anda öyle bir olgu yok artık'' dedi.

Kırıkkale'de bazı ziyaretlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Atalay, Polis Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Polis teşkilatını tanıtım standlarını ve Polis Memuru Ali Güzelce'nin yağlı boya resim sergisini gezen Atalay, daha Sonra Vali Hakan Yusuf Güner ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile birlikte İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ı makamında ziyaret ederek ''Polis Haftası''nı kutladı.

''10 Nisan Polis Haftası'nı kendi ilimizde kutlayalım istedim'' diyen Atalay, ''Nice yıllara diyoruz. Gururla dolu bir tarihi var polisimizin. Bu kadar uzun yıllar ve gerçekten şu an hem eğitim olarak hem disiplin olarak örnektir. Çok iyi yetişmiş kadromuz var. Şu anda polis akademisinde sağ olsunlar arkadaşlarımız, polis eğitimini çok özel seviyeye getirdiler. Her açıdan şu anda en iyi dönemi'' dedi.

Atalay, İçişleri Bakanlığı döneminde emniyet teşkilatına yönelik yapılan çalışmaları da hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bizim dönemimizde polislerin beklentileri askerlik muafiyetini almış olmalarıydı. O galiba en önemli gelişmeydi. Onun dışında o dönemde güzel şeyler oldu. Özellikle insan hakları açısından polis merkezlerinin Türkiye genelinde tamamının gözden geçirilmesini sağladık. 2008 yılını Polis Yılı ilan ettik. Valilerimize, Emniyet Müdürlerimize dedik ki 'bütün polis merkezleri gözden geçirilecek. binaları yenilenecek, temiz hale getirilecek. Mutlaka hepsinde kamera olacak. Mutlaka gözaltı yerlerinde duş gibi yerler olacak' ve o bir yılın Sonunda da 380 kadar müfettişi görevlendirdim. Türkiye'nin her yerinde, her polis merkezine uğradılar. Hepsi şu anda mükemmel. Şimdi evvelden hatırlarsanız. Kötü muamele işkence dediğinizde polis merkezleri, karakollar akıllara gelirdi. Şu anda öyle bir olgu yok artık. Hatırlarsanız Son günlerde Son aylarda gündeme geliyor. İzmir Karabağlar'da bir bayanın polislerle hırpalanması var. O da o kameralardan yani polis merkezinin içindeki kameralardan tespit ediliyor ve o delil olarak kullanılıyor. Zaten hedefe de böylece ulaşılmış oldu. Hamdolsun Son üç yılda işkence davası kalmadı. Türkiye, bir ara Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde en çok işkenceyle anılırdı.''

İçişleri Bakanlığı'na başladığında Türkiye'de sadece İstanbul'da MOBESE olduğunu belirten Atalay, ''Ben görevi aldığımda sadece İstanbul'da MOBESE vardı. Şimdi bütün illerimizde ve büyük ilçelerimizde var. MOBESE, şehir güvenliğine çok büyük destek veriyor. Polisimizin en yakın yardımcısı gibi. Geriye baktığımda epey iyi şeyler yapmışız diye görüyorum'' dedi.

Vali Güner de, ''Şu anda ilimizde emniyet lojmanları olarak, emniyet hizmet binası olarak, polis merkezi olarak hiçbir sıkıntımız kalmadı. Araç sıkıntımız yok. Hükümet konağımız çok güzel bir şekilde ilerliyor, devam ediyor. Fiziki olarak da ilimizin il oluşundan beri sahip olduğu birçok fiziki noksanlıklar, özellikle himayenizde gerçekleşti ve gerçekleşmeye hala devam ediyor'' diye konuştu.