AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Aydın Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yeni teşvik piketinde Adıyaman'ın hak ettiği yeri aldığını belirtti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin dördüncü teşvik paketini açıkladığını hatırlatarak, yeni teşvik paketinde ekonomik ve sosyal gelişmeler, değişiklikler göz önüne alınarak güncel ihtiyaç ve beklentilere göre bir yaklaşım sergilendiğini ifade etti.

Özellikle Adıyaman gibi sanayi yatırımlarına ihtiyaç duyan ve bu alanda süratle koşmaya hevesli olan Adıyamanlı işadamları için bu paketin büyük önem arz ettiğini belirten Aydın, Adıyaman'ın 5. bölgeye girmesinden büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. Aydın, şunları kaydetti:

''Bölgesel teşvik uygulaması sistemi, il bazlı bölgesel teşvik sistemi olarak güçlendirilmiş olup, bu bağlamda ilimiz 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni teşvik paketinde 5. bölgede yer alacaktır. Yer aldığı bölge itibariyle yatırımlardan ve teşviklerden ziyadesiyle yararlanacak olması kentimiz adına bizleri mutlu etmiştir.''

Adıyaman'ın 5. bölgede yer almasına rağmen, organize sanayi bölgelerimizde yapılacak olan tüm yatırımların 6. bölge desteklerinden yararlanmasının önemine işaret eden Aydın, TÜBİTAK tarafından desteklenen Ar-Ge projelerinin de 6. bölge kapsamında desteklerden yararlanacağını kaydetti.