Afyonkarahisar Belediyesi Borçlanmadan 50 Milyon Liralık Yatırım Yaptı

Afyonkarahisar Belediyesinin geçen yıl 50 milyon lirası kendi öz kaynakları olmak üzere 56 milyon liralık yatırım yaptığı belirtildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Borçlanmadan 50 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve geldiğinde belediyenin İller Bankasına 46 milyon lira borcu bulunduğunu belirterek, 30 milyon liralık borç ödediklerini söyledi.

Çoban, İller Bankasına ödenen paralara rağmen, geçen yıl 56 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Çoban, "Afyonkarahisar'da minibüs hattı satmadan, İller Bankasına ve özel şahıslara borçlanmadan, müteahhitlere para takmadan, 2011 yılında 56 milyon lira yatırım yaptık. Bunun 6 milyon lirası bakanlık yardımı, kalanı ise tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız yatırımlardır.” dedi.

Çoban, atık su arıtma tesisi için gönderilen para dışında son iki yılda kendisinde gönderilen bir kuruş para olmadığını ifade etti.

2010 yılında 26 milyon lira yatırım yaparak rekor kırdıklarını belirten Çoban, geçen yılda borçlanmadan 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlattı. Burhanettin Çoban, beton parke fabrikası, doğal taş fabrikası ve asfalt şantiyesinin belediyeye kazandırdığı en önemli eserler arasında yer aldığını da sözlerine ekledi .