''13. Tarım ve Seracılık Festivali''

Mehmet Çakmak - Antalya'nın Kumluca ilçesinde, ''13. Tarım ve Seracılık Festivali'' etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında mücadele eden Göksu Mahallesi takımı, turnuva için Senegalli oyuncu transfer etti.

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ocak ayında başlayan halı saha futbol turnuvasında grup müsabakalarının ardından bir üst tura çıkan takımlara, turnuva kuralları gereğince birer oyuncu transfer etme hakkı verildi.

Göksu Mahallesi Futbol Takımı, bu kararın ardından, gelecek sezon Muratpaşa Belediyespor Futbol Takımı'nda oynamaya hazırlanan, bu sürede de Türkiye'de kalarak Antalya'da bir otelde çalışan Senegalli futbolcu Giscard Djindy ile anlaştı.

Göksu Mahallesi muhtarı ve takımın sorumlusu Mehmet Akbaba, AA muhabirine, Kumluca Belediyespor'da mücadele eden bir futbolcudan, Djindy'nin Antalya'da olduğunu öğrendiğini söyledi.

Djindy ile maç başı ücreti karşılığında anlaştıklarını belirten Akbaba, turnuvada iddialı olduklarını da kaydetti.

Senegalli oyuncu Giscard Djindy ise ülkesinde birinci ve ikinci lig takımlarında futbol oynadığını, bu yıl da Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.

Muratpaşa Belediyespor'da oynamak üzere geldiği Antalya'da lisansı yetişmediği için bu yılki maçlara çıkamadığına değinen Djindy, kendisine ulaşan bir arkadaşı aracılığıyla turnuvayı duyduğunu ve maçlara çıkmaya karar verdiğini ifade etti.

Takımıyla birlikte turnuvadaki Sarı Ticaret takımı karşısında ilk maçına çıkan Senegalli oyuncu, karşılaşmada iki gol atmasına rağmen takımının 4-3 mağlup olmasına ise engel olamadı.

Giscard Djindy, karşılaşma boyunca da seyircilerden büyük destek gördü.

Kumluca Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Hüsrev Evran da belediye tarafından düzenlenen halı saha futbol turnuvasına her geçen yıl ilginin arttığını anlattı.

Turnuvada takımlar arasında kıyasıya rekabet yaşandığına dikkati çeken Evran, bu yıl turnuvaya 41 takımın katıldığını belirtti.

Turnuva kuralları gereği gruplarda bir üst tura çıkan takımlara ara transfer yapma imkanı verildiğini anlatan Hüsrev Evran, ''Bu takımlar kadrolarında lisanslı oyuncuların yanı sıra yabancı oyuncular da bulundurabilmektedirler'' diye konuştu.

Evran, Göksu Mahallesi Futbol Takımı'nın transfer ettiği Senegalli futbolcunun turnuvaya heyecan kattığını da sözlerine ekledi .