Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Adana'da bu hafta 14. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, ''Kırmızı'', ''İstanbul'', ''Josephina'' ve ''Ben Bertolt Brecht'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul Devlet Tiyatrosu, yarından itibaren 2 Nisan tarihine kadar ''Kırmızı'' adlı oyunu sahneleyecek.

Festivalde Şaman Dans Tiyatrosu 7 ve 8 Nisan tarihlerinde ''İstanbul'', Belçika'dan ''Chaliwate Tiyatrosu'' 9 ve 10 Nisan tarihlerinde ''Josephina'', Dostlar Tiyatrosu ise 11 ve 12 Nisan tarihlerinde ''Ben Bertolt Brecht'' adlı oyunu sahneleyecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası yarın Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Konser Salonu'nda, şef Susanna Percetti yönetiminde, dünyaca ünlü ve Türkiye'nin ilk erkek arp sanatçısı solist Çağatay Akyol ile konser verecek.

Konserde, Boieldieu'nun ''Arp Konçertosu, Do Majör'' ve Mozart'ın ''Senfoni No 38, KV 504 Re majör'' isimli eserleri seslendirilecek.

Ressam Kamer Batıoğlu'nun Galeri Altan'da açılan ''Genel 'Ev'ren kadınları'' adlı resim sergisi, 20 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

-Mersin-

Mersin Devlet Opera ve Balesi , ''Mutlu Prens'' adlı çocuk müzikalini sahneleyecek.

Oscar Wilde'ın aynı adlı romanından hareketle metnini Işık Noyan'ın yaptığı, müziği Hüseyin Cebi'ye ait çocuk müzikali 12 Nisan Perşembe günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Şebnem Özsaran'ın sahneye koyduğu, dekor ve kostüm tasarımını Çağda Çitkaya, koreografisini Tolga Ergen, Işık tasarımını İbrahim Avcı ve müzikal düzenlemesini Eser Taşkıran'ın yaptığı eserin şarkı sözleri Levent Güner'e ait.

MDOB'un deneyimli sanatçı kadrosuyla sahnelediği 2 perdelik çocuk oyununda, paylaşmanın erdemi, sorumluluk, yardımlaşma, sevgi, bağlılık, özveri ve dostluk gibi temel kavramlar yer alıyor.

Mersinli ressam Bilal Geniş, 293. kişisel yağlıboya resim sergisini açacak. İlham Perisi Sanat Galerisi'nde bugün açılacak sergide yer alan eserler, 9 Nisan'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mersin Fotoğraf Derneği'nce İFAd Evi'nde 25. Yıl karma üye sergisi açılacak. Bugün açılacak sergi 10 gün boyunca gezilebilecek .