Balıkesirli Hukukçular: 12 Eylül Davası Yeni Anayasa İçin Başlangıç Olabilir

Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Av.Murat Ören, 12 Eylül darbesini yapanların yargı önüne çıkarılmasını 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa değişikliğine borçlu olduklarını söyledi.

Balıkesirli Hukukçular: 12 Eylül Davası Yeni Anayasa İçin Başlangıç Olabilir
Ören, "Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmaya başlanması toplumda büyük bir heyecan oluşturdu. Davanın toplumda oluşturduğu sinerjiden de faydalanarak sivil bir anayasanın bir an önce yapılarak yürürlüğe konulması artık zaruret haline gelmiştir." dedi.

Yargılamanın başlaması ile sağcısı solcusu her kesimden bir çok kişi ve kuruluşun davaya müdahil olmak üzere mahkemeye başvurduğunu ifade eden Ören, bu durumun toplumun darbelere ve demokrasiye yapılan müdahalelere karşı bilinçlendiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. "Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ile ilgili yapılan çalışmaların kim ve hangi siyasi parti tarafından yapıldığı bizce önemli değildir." diyen Av. Ören, "Önemli olan bu kavramlar adına yapılan doğru işlere destek olmaktır. Hukukçu olmanın bir gereği de objektif olabilmek, doğruyu, haklıyı kim söylerse söylesin onu kabul etmek, destek vermektir. Arkasında ve her zaman hukukun üstünlüğünden yana durabilmektir. 12 Eylül darbecilerinin yargılanmaya başlanmasının toplumumuzda oluşturduğu sinerjiden de faydalanarak sivil bir anayasanın bir an önce yapılarak yürürlüğe konulması gereği artık ülkemiz için bir zaruret haline gelmiştir." dedi.

Anayasa yapım çalışmalarının hızla sürdürülmesini, bu konuda üzerine görev düşen her bir sosyal kesimin bu çalışmalarda yetkili kurullara destek olması gerektiğine vurgu yapan Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Av. Murat Ören, Türk milletine yakışır, her türlü vesayetten uzak toplumun bütün katmanlarına hitap eden özgürlükçü bir anayasanın bir an önce çıkartılarak yürürlüğe konulmasını heyecanla beklediklerini kaydetti.