Uganda'dan Dönen Doktorlar Çiçeklerle Karşılandı

Güneydoğu Uluslararası Sağlıkçılar Federasyonu(GUSAF) bünyesinde faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında sürdüren Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği (HAYATDER) üyesi gönüllü doktorlar, orta Uganda Demokratik Cumhuriyeti'nde 15 günlük sağlık hizmetini tamamlayarak yurda döndü.

Uganda'dan Dönen Doktorlar Çiçeklerle Karşılandı
Geçtiğimiz yıllarda Togo, Nijer ve Senegal Cumhuriyetleri'nde gönüllü sağlık hizmeti vererek, yüzlerce cerrahi müdahale yapan HAYATDER üyesi gönüllü doktorlar, hizmet halkasına Uganda Demokratik Cumhuriyeti’ni de dahil etti. Dr. Erhan Demirbağ, Dr. Cengizhan Çakmak , Dr. Erdoğan Kavaklı, Dr. Çoşkun Sevinç Uganda Demokratik Cumhuriyeti’nde 15 gün süresince sağlık hizmeti sundu. Yurda dönen doktorlar, Elazığ Havaalanı'nda çiçeklerle karşılandı. Doktorlar adına açıklama yapan Dr. Erhan Demirbağ, Uganda’da ülkenin ikinci büyük şehri olan Jinja’da 15 gün kaldıklarını bu sürede 900 civarında hasta muayenesi , 120 küçük cerrahi müdahale ve ilaç dağıtımı yaptıklarını yerel halkın kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini belirterek, yapılan bu hizmetlerin Kasım 2011 tarihinden itibaren GUSAF bünyesinde faaliyet gösteren gönüllü sağlık dernekleri ve Kimse Yok mu Derneği desteğiyle sürdürüldüğünü ve derneklerin belli bir sıra ile 15’er gün orada sağlık hizmeti sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Dr. Demirbağ, Uganda Demokratik Cumhuriyeti'nde modern bir hastane inşaatının Kimse Yok mu desteğiyle devam ettiğini bu hastanenin ülkenin en modern hastanelerinden biri olacağını söyledi.