Konut Sakinleri, Başbakanlık ve Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na Faks Çekti

Düzce'de valiliğin prefabrike konutların tahliyesi için tanıdığı sürenin sona ermesinin ardından, konut sakinleri Başbakanlık ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na faks çekti.

1999 Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinin ardından depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere yapılan prefabrike konutların tahliyesi için tanınan süre bugün sona erdi.

Düzce'de çeşitli mahallelerdeki prefabrike konutlarda yaşayan vatandaşlar, Düzce PTT şubesi önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Vildan Konca, depremzede olduklarını ve devlet tarafından prefabrikelere yerleştirildiklerini belirterek, ''Bizi şimdi prefabrike konutlarımızdan çıkarmak istiyorlar. Bize, 'bedavacı' diyorlar. Biz, yıllarca o konutlarda kira ödedik. Biz her ay diğer faturalarımızı da ödüyoruz'' dedi.

Konca, verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek, ''Bize konut yapılacağını söylediler ama yapmadılar. Van'daki depremzede kiracılara ev sahibi statüsünde haklar tanındı. Bu haklar burada bize tanınmadı. 13 yıl oldu, hala bunun çabası içindeyiz. Evlerimizi boşaltmayacağız'' diye konuştu.

Grup, Başbakanlık ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na tahliyenin önlenmesi için faks çekerek, AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

İl Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüşen grup, taleplerini iletmesinin ardından dağıldı .
Kaynak: AA