Kırgızistan-azerbaycan Hükümetlerarası Karma Ekonomi Komisyon Toplantısı Yapıldı

Kırgızistan-Azerbaycan Hükümetlerarası Karma Ekonomi Komisyon toplantısı Bişkek'te yapıldı.

' Ala-Arça' Cumhurbaşkanlığı konuk evinde gerçekleşen hükümetlerarası komisyon toplantısında Azerbaycan'ı Başbakan Yardımcısı Yakup Eyubov temsil etti. Tarım, enerji, ticaret, kültür, sağlık ve eğitim alanlarındaki aktüel konuların ele alındığı komisyon toplantısında ülkeler arası işbirliğin geliştirilmesi ve canlandırılmasında mutabık kalındı. Toplantının ardından iki ülke arasında bir dizi işbirliği protokolü imzalandı

İmza töreninin ardından ise Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Azerbaycan heyetini kabul etti.

Kırgızistan-Azerbaycan ilişkilerinin üst düzeye ulaştığını bildiren Başbakan Babanov, "Bağımsızlığın 20 yıl içerisinde ilk yapılan Kırgız-Azeri Hükümetler arası Komisyonun elverişli çalıştı. Cumhurbaşkanımız Atambayev'in Azerbaycan'a olan resmi ziyareti sırasında yapılan görüşmeler iki ülkenin bütün alanlarda sıkı bir işbirliği yapmaya hazır olduklarını onayladı" dedi.

Görüşme esnasında iki ülke arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesi adına Kırgızistan ile Azerbaycan arasında uçuş seferlerin başlatılabileceği açıklandı. Ayrıca görüşmede Başbakan Babanov bir jest yaparak başkent Bişkek'te bir parka Haydar Aliyev'in adının verileceğini belirtti.

Azeri heyet Başbakan ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, tarafından kabul edildi. Görüşmede kısa bir konuşma yapan Atambayev, "Sizlere ülkemizde bulunup, ülkelerarası ilişkilerimizde somut kararları alıp tarihleri belirlediğiniz için teşekkür ederim" dedi

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyubov da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev komisyon toplantısı hakkında bilgi verdi .
Kaynak: İHA