Elmas: ''Herkes işsizlik korkusu yaşamaktadır''

CHP Bozüyük İlçe Başkanı Hüseyin Elmas, hükümetin işçi haklarıyla ilgili ortaya koyduğu somut bir şeyin olmadığını iddia etti.

Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin, sendikaları referandum neticesinde yok ettiğini öne sürdü.

Hükümetin sendikaları da kaldırma zihniyetiyle toplumu örgütsüz bir şekilde yönetmek istediğini iddia eden Elmas, şöyle konuştu:

''Sendikaların yapacakları eylemler ve toplantılara parti olarak her zaman destek vereceğiz. Hükümetin işçi haklarıyla ilgili ortaya koyduğu somut hiçbir şey yok. Asgari ücretimiz 700 lira civarında. Bu ücretle bir aile geçim sağlamaya çalışıyor. Bunu sağlayamadığı için emekçi kesiminin yüzde 90'ı bankalara borçlu gözükmektedir. Allah, onlara kolaylık versin. Türkiye'de zaman zaman yaşanan ekonomik sıkıntılar neticesinde, Bozüyük'te kapanan fabrikalar nedeniyle ilçemizi etkilemektedir. Bozüyük'te yüksek maaş alan işçi kitlesi kalmamış, işçilerin yüzde 80'i asgari ücretle çalışır durumda. Herkes işsizlik korkusu yaşamaktadır.

4 yıl önce devlet Toprak fabrikalarına el koymasına rağmen hiçbir kıpırtı yok. En azından bu fabrikalar kiraya verilebilir, satılabilirdi. Ancak devletimiz ne yazık ki bu konuda Bozüyük'e hiç sıcak bakmamaktadır. Bu konuda iktidar partisinin milletvekilleri de bu konudaki çalışmalarının ne durumda olduğunda hiçbir bilgimiz yok. Bozüyük'teki esnaflarımız da zor durumda. Kapanan fabrikalar açık olsa Bozüyük ekonomisi daha canlı ve hareketli olacaktır.' '
Kaynak: AA