Behçet Cantürk Dosyası Ankara'ya Gönderildi

Tutuklu Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın'ın ifadesiyle yeniden gündeme gelen, 1994 yılında TEM otoyolu Sapanca Kurtköy otoparkında şoförü Recep Kuzucu ile birlikte öldürülen işadamı Behçet Cantürk cinayeti dosyası Ankara Cumhuriyet Savcılığının istemi üzerine Ankara'ya gönderildi.

Sapanca'daki soruşturma, 2008 yılında Cantürk'ün kızı Gezal Cantürk'ün Ergenekon soruşturması kapsamında Behçet Cantürk'ün öldürülmesiyle ilgili bazı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Sapanca Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulunmasıyla başlamıştı. Dönemin Sapanca Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Cantürk'ün kızının verdiği dilekçeyi 15 Ocak 1994 tarihinden bu yana açık olan Behcet Cantürk cinayeti soruşturması kapsamında işleme aldı.

Bu kapsamda davanın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderen Savcılık, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş'ın dava dosyasında olan ifadeleriyle ilgili belgelerin ve Ergenekon soruşturması kapsamında Cantürk cinayetiyle ilgili diğer belge ve dokümanlarında gönderilmesiniistedi. Savcılığa gelen davayla ilgili belgeler bir süre önce Eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın'ın ifadeleriyle başlatılan soruşturmada Ergenekon davasının üçüncü iddianamesinde yer alan ve eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'e ait kayıt deşifresinde, Cantürk cinayetine ışık tutacak ifadeler yer almıştı.

Söz konusu kayıtta Şahin, Ergenekon'dan tutuklu Fatma Cengiz'e gönderdiği mesajında, "B.C'yle akrabadır ve bana da bu adamı öldürdün diye ceza verdiler. Yazıklar olsun ve H.A' nın E'nin ABD'nin has adamıdır" yazıyor.Savcılık mesajdaki bu 'B.C.' kısaltmasının Behçet Cantürk olduğunu tespit etmişti. Sapanca Cumhuriyet Savcısı Fatih Camgöz, faili meçhul cinayetlerle ilgili Ankara'da süren soruşturma nedeniyle dosyayı CMK 250 ile Özel Yetkili Ankara Savcılığına gönderdi .
Kaynak: İHA