Merve Okulları, Ulusal Matematik Olimpiyatında Madalyaları Topladı

Merve Eğitim Kurumları'na bağlı okullar, Ankara’da yapılan 8. Ulusal Matematik Yarışması (8. UMY)'nın şampiyonu oldu.

Merve Okulları, Ulusal Matematik Olimpiyatında Madalyaları Topladı
Konya'nın en başarılı eğitim kurumları arasında yeralan Merve Mehmet Özdemir, Merve Selçuklu Abdullah Aymaz ve Merve Meram Abdullah Aymaz ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler, Ulusal Matematik Olimpiyat'ında 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak, olimpiyatlara damgasını vurdu.

Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları'nın düzenlediği ve 68 ildeki 253 ilköğretim okulundan 2 bin 743 öğrencinin katıldığı ilköğretim okulları arası Ulusal Matematik Olimpiyatı Ankara'da yapıldı. Konya adına yarışan Merve Mehmet Özdemir İ.Ö. 8. sınıf öğrencisi Mustafa Küçük, Merve Selçuklu Abdullah Aymaz İ.Ö. 8. sınıf öğrencisi Fatih Akgöz ile Ömer Avcı altın madalya, Merve Meram Abdullah Aymaz İ.Ö. 8. sınıf öğrencisi Gülsüm Arbağ, Merve Mehmet Özdemir İ.Ö. 8. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Şimşek ile 7. sınıf öğrencisi Mücevher Demirhan gümüş madalya kazandı. Merve Selçuklu Abdullah Aymaz İ.Ö. 7. sınıf öğrencisi Onur Uykan ile Barış Akşahin de aynı yarışmada bronz madalya kazanarak Konya adına büyük başarı elde etti.

Merve Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı Koordinatörü İbrahim Birbilir, aynı kurumun okullarında okuyan öğrencilerin, toplamda 8 madalya kazanmasının büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle verimli ve planlı çalışmalarımızın karşılığını almaya devam ediyoruz. Bu başarı, okul ve aile işbirliğyle gerçekleşti. Öğretmenlerimiz ve ailelerimize, gösterdikleri gayret ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum." diye konuştu .