Ekrem Bora İçin Akatlar Kültür Merkezi'nde Tören Düzenlendi

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ekrem Bora için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene katılan ünlü isimler gözyaşlarını tutamadı

Ekrem Bora İçin Akatlar Kültür Merkezi'nde Tören Düzenlendi
Akatlar Kültür Merkezi'ndeki törene Ekrem Bora'nın eşi Gül Bora, kızları Yasemin Uygurmen, Sevim Kayıhan ve Lale Bora ile Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Salih Güney, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Demet Akbağ, Kıvanç Tatlıtuğ, İzzet Günay, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Berna Laçin, Ali Sunal, Kerem Alışık ve Songül Öden'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Eşref Kolçak, Ekrem Bora'nın sinemanın temel taşlarından biri olduğunu belirtirken, Fikret Hakan ise, "Ölümünü duyduğum zamanbeynimden vurulmuşa döndüm. Geçen Ağustos'ta kendisiyle görüşmüş, hastanede ziyaret etmiştim. Çok iyiydi, sağlığı yerindeydi. Toprağı bol olsun" dedi.

Berna Laçin'in sunduğu törende Bora'nın hayatını anlatan bir belgesel sunuldu. Ardından sahneye gelen Hülya Koçyiğit, Bora'nın tabutuna dokunarak, "Seni seven dostların, ailen sana veda etmek için buradayız. Hastanede seni ziyaret ettiğimde yüzünde maske vardı. Sarılıp seni doya doya öpemedim. Senin o sıcak baba, ağabey, kucaklayan dostluğunu yaşadım. Türk sineması var oldukça seni eserlerinle hatırlayacak. Seni çok seviyorum" dedi.

Ali Sunal ise Ekrem Bora'nın kendisi ve babası Kemal Sunal'ın hocası olduğunu ifade ederken, Bora ile bir dönem aynı dizide rol alan oyuncu Songül Öden de, "Ekrem ağabey yaş alan küçük bir çocuktu. İşine son derece saygılıydı. Küçüklerini asla ezmezdi" şeklinde konuştu.

Bora'nın tabutuna papatya bırakan Türkan Şoray ise, "Bugün burada tüm onu sevenler ve sinemada yıllarca birlikte olduğumuz yol arkadaşlarımı görüyorum. Acı bir günde bir araya geldik. Öyle bir acı ki kelimelerle tarif edilemiyor. Sinemamız büyük bir değerini kaybetti. Bizler bambaşka bir dostu kaybettik" diye konuştu.

Üzgün olduğu gözlenen ve gözünde güneş gözlüğüyle sahneye çıkan Fatma Girik, "Bak herkes burada. Dostların, arkadaşların burada. Ne emekler verdin değil mi sinemaya?" dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Gözlüğünü çıkarıp atan Fatma Girik, sahnede hüngür hüngür ağladı.

Oyuncu Demet Akbağ da Ekrem Bora'nın filmleriyle büyüdüğünü ifade ederek, "Esas kızla hep onun evlenmesini isterdim. Bize, kötü adam olan birine hayran olmayı öğretti. Daha doğrusu kötü olanları da anlamayı öğretti" dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ ise Bora ile olan bir anısını anlattı. Tatlıtuğ, "Ortaokulda okurken torununu benim okuduğum okula getirdi. Onu gördüm ve çok acayip bir şeydi. Karizmatikti, onun yanına bile gidemedim, çekindim. Sonra 2005 yılında onu tanıma fırsatı buldum o yüzden gurur duyuyorum. Böyle karizmatik birisi olamaz" dedikten sonra Bora'nın tabutunu öptü

Ekrem Bora'nın kızı Yasemin Uygurmen de, "Ben yıllarca kötü adam karakteriyle ilgili olarak küçük bir kızın hislerini paylaşmak istiyorum. 5-6 yaşlarındayken babamın filmlerini izlerdim. Hep mafya babası veya gazino kralını oynardı, kötü ama aşık adamı oynardı. Hep kaybeden o oluyordu. Ben de çok üzülüyordum niçin babam sevilmiyor diye. O yüzden Kadir İnanır'a, Ediz Hun'a kötü hisler paylaşmışımdır. Kötü adam karakteri bende baskı yaratmıştı. O yaşlarda okulda 'baban ne iş yapıyor' diye sorduklarında'çiftçi' derdim. Çok sevilen bir insanmış. Kendisi halk adamıydı. Babamla hep beraberdik. İyi ki onun kızıyım. Gurur duyuyorum. Işığı bol olsun" dedi.

Uygurmen konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamadı

Usta oyuncu Ekrem Bora'nın cenazesi, düzenlenen törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü .