Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Üyeleri Mardin'de

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi(CDCULT) Genel Direktörü Robert Palmer, Yardımcısı Cristine Merkel, Bağımsız Uzmanlar Heyeti Cristopher Gordon, Kathrine Merkle, Nina Obuljen ve Bissera Zankova , Türkiye'nin Ulusal Kültür Politikaları Raporu'nun hazırlanması sürecinde temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Üyeleri Mardin'de
Ulusal Kültür Politikalarının gözden geçirilmesi çerçevesinde ikinci ziyaretlerini gerçekleştiren Avrupa Konseyi ve Bağımsız Uzmanlar Heyeti ile Mardin’deki sivil toplum örgütleri ve Mardin Belediyesi’ni ziyaret etti.

Mardin Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Araplar’ın, Türkler’in, Kürtler’in ve Süryaniler’in var olduğu camiiler ve kiliselerin iç içe olduğu bu şehirde, yıllardan beri barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşadığını belitti.

Ayanoğlu, "En önemli projelerden biri olan Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında eski tarihi yapıtları tekrar eski otantik haline dönüştürülmesi için çaba sarf ediyoruz. Mardin Kültür ve İnanç turizmi noktasında hak ettiği yere gelmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Temel amacımız 2014’e kadar bu çalışmaları bitirip, 2014 UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine başvuru dosyamızı sunabilmektir." dedi.

Konuk Genel Direktör Robert Palmer ise Mardin dışında farklı şehirleri de ziyaret edeceklerini söyledi.

Palmer, "Kültürel yönetim üzerinde farklı bakış açıları, farklı perspfektifler üzerine bilgi toplamaya çalışacağız. Hem resmi makamların hem STK’ların görüşlerini almayı amaçlıyoruz. Şehrin göz alıcı dönüşümüne ilişkin ilgi çekici sunumdan oldukça etkilendim. Daha önce de fiziksel dönüşümü duymuştuk. Şehirde bir sempati ve empati kültürü var. Yani insanlar birbirlerine karşı empati kurabiliyor. Bu tarihten gelen bir özelliktir." diye konuştu