Tekstilciler Dünya Pazarları İçin Birlikte Hareket Edecek

Dünyanın dört bir tarafına ihracat yapan tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri, daha güçlü olabilmek için birlikte hareket etme kararı aldı.

Tekstilciler Dünya Pazarları İçin Birlikte Hareket Edecek
Karşılıklı ilişkileri güçlendirip müşteri paylaşım yöntemi uygulayan sektör temsilcileri, oluşan sinerjinden umutlu. Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TUSKON Yönetim Kurul Üyesi Abdulkadir Kahraman, üyelerinin bir müşteriyi aynı işi yapan başka üyelere de götürerek müthiş bir paylaşım örneği sergilediğini dile getirdi.Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ve MARİFED işbirliği ile Bursa’da ‘Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi’ düzenledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan MARİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TUSKON Yönetim Kurul Üyesi Abdulkadir Kahraman, sektörleri ayırarak MARİFED çatısı altındaki üyelerin kendi içinde de tanışıp kaynaşmasını sağladıklarını dile getirdi. Bunun meyvelerinin alınmaya başladığını ifade eden Kahraman, günümüzde bilmek kadar bilinmenin de önemli hale geldiğini ifade etti.

“DÜNYA ÇAPINDA MARKALAR ÇIKARMAMIZ ŞART”

Kahraman, şöyle konuştu: “Zara’yı hepiniz biliyorsunuz. Ama artık Zara’yı bilmeniz önemli değil. Önemli olan Zara’nın da sizi bilmesi. Bilmek değil, bilinmek noktasına geçmeniz lazım. Bursa gibi Türkiye tekstilin kalbi olan bir ilde dünya markaları, Türkiye çapında markalar çıkması lazım. İstanbul’da dünya markaları çıkartmak lazım. Bunun birinci aşaması ise önce biz birbirimizi bileceğiz, birbirimize destek vereceğiz, ardından da birbirimizi bildirmeye başlayacağız.”

“PAYLAŞARAK FARKIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ”

İşadamı Ahmet Altınöz’ün yaşadığı bir anıyı anlatan Kahraman, şöyle devam etti: “Ahmet Bey Rusya’dan bir müşteriyi almış, bir fabrikaya götürdü, oradan da bize geldi. Ama biz üçümüz de aynı işi yapıyoruz. Büyük de bir müşteri. Adam bize aynen şunu dedi: ‘Ahmet Bey beni aldı oraya götürdü, buraya getirdi ama siz üçünüz de aynı işi yapıyorsunuz, olmaz böyle bir şey.’ Dedim ki ‘bizim farkımız bu zaten’ Potansiyel müşterisini dükkan dükkan gezdiriyor. Bu enerjiyle, bu itimatla, bu paylaşımla farkımız ortaya koyacağız. Biz bu toplantılarla tanışacağız, kaynaşacağız, birbirimizden haberimiz olacak. Bunu MARİFED ve TUSKON çatısı altında da yapacağız. Bu programlarda biz birimizi ne kadar az tanıdığımızı fark ediyoruz.”

GÜLTEKİN: NE KADAR İRTİBATLI OLURSAK, O KADAR KUVVETLİ OLURUZ

MARİFED Hazır Giyim Komiteler Başkanı Uğur Murat Gültekin, BUGİAD’ın ilk kez yaptığı bu programın devamın geleceğini belirtti.

Gültekin, “Bizler hepimiz tüccarız. İçlerinizde tanıdığım arkadaşlarım var. Farklı bölgelerde olsak da aynı çatının altında ticaretle uğraşıyoruz. Ne kadar birbirimizle irtibat halinde olursak, o kadar bu sinerjimizi, enerjimizi birbirimizle paylaşmanın on kadar kuvvetli sonuçlar doğuracağına inanıyorum.” Dedi.

EKEN: BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLMANIN ZAMANI GELDİ

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Eken ise artık sektörel zirveler, sektörel fuarlar ve güçlü sivil toplum kuruluşları ile güçlü olma zamanının geldiğine dikkat çekti. Eken, şunları kaydetti: “Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki bizle gerçekten çok şanslı bir topluluğuz. Çatısı altında bulunduğumuz ve aynı hedef doğrultusunda bir raya geldiğimiz BUGİAD, MARİFED ve TUSKON gibi kurumlarımız var. Bu güzide kurumlarımız sayesinde bir araya gelme, deneyimlerimizi paylaşma, fikir alışverişi yapma ve hatta ticaretimizi geliştirme imkânımız var. Burada bir tohum atılıyor, bu fidanlar geliştikten sonra inşallah hep beraber bu meyveleri yeriz.”Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Memduh Kara, Türkiye Finans olarak KOBİ’ler başta olmak üzere müteşebbislere yaklaşık 350 milyon dolar bir kaynağın ulaşması için köprü vazifesi yaptıklarını belirtti.

Bursa’nın ihracatçı bir bölge olduğunu vurgulayan Kara, “Bursalı işadamlarımız için de köprü vazifesi yapmak isteriz. Hizmet vermek anlamında da KOBİ’lere ve müteşebbislere köprü olmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı. Programın sonunda sponsor firmalara birer plaket verildi.