Marmaris Esnafı’nın Çocukları Anaokuluna Kavuştu

Muğla Marmaris'te, Türkiye’de 3180 Meslek Odasından ilk kez Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası bir anaokulu açtı.

Marmaris Esnafı’nın Çocukları Anaokuluna Kavuştu
1995 yılında Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ayyıldız 'ın bir köfteci dükkânında gördüğü 20 günlük bebek 17 yıl sonra yapılacak olan anaokuluna ilham kaynağı oldu. Okulun açılışına Kaymakam A. Serdar Polat, Belediye Başkanı Ali Acar, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Şoförler Odası başkanı İbrahim Tarım, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Müftü Hasan Ersöz başta olmak üzere birçok davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, artık esnafımızın çocukları, dükkân köşelerinde değil odamızın bu okulunda eğitim görerek büyüyecek, 17 yıl sonra da olsa bu hayalin gerçekleşmesi mutluluk verici dedi.

Anaokulunun açılışına ilham kaynağı olan Bertuğ Mete de bir konuşma yaparak, böyle güzel bir okulda kendisi okuyamasa da burada okuyacak olan küçükler adına mutluluk duyduğunu söyledi.

Göncü Ailesi 'nin ve Esnaf sanatkârlar odasının katkıları ile 80 çocuğun eğitim görebileceği okul 6 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Üç katlı olarak yapılan binada çok amaçlı salon, sinema salonu, kiler, yemek salonu, mutfak, çamaşırhane, psikolog, resim, bilgisayar, arşiv odaları ve 4 adet de sınıf bulunuyor. Okulun ayrıca 916 metrekare geniş bir bahçesi mevcut. Okulda; iki yönetici, 9 öğretmen ve diğer personel dahil toplam 17 kişi çalışmakta.