Kamalak: Çevik Bir, Hoca’nın 'tank Yapın' Emrini, ‘tank Yürütün’ Diye Anlamış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat’la ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevik Bir’in ifadesinde kullandığı “Başbakanın emriydi” sözünü hatırlatan Kamalak, "Hocamızın emri, tank yapın, uçak yapın, kendi gemilerimizi yapındı. Sanırım Çevik Bir’ler ‘Tank yapınız’ emrini, ‘Tank yürütün’ biçiminde anlamışlar. Bunun için diyoruz ki: ‘Hans’lar anladı bizi, Abraham’lar anladı, ancak yazık ki Hasanlar, İbrahimler anlamadı.’ Demek ki Çevik Bir’ler de yanlış anlamışlar bizi. Yazık ki durum böyle.” dedi.

Mustafa Kamalak, SP Genel Merkezi'nde yapılan 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 28 Şubatla ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat'la ilgili soruşturma açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kamalak, “Necmettin Erbakan’ın yaşasaydı, 'Çevik Bir’lere vurulan kelepçeye, sevinmeyecekti.” diye konuştu.

“28 Şubat’ın aktörleri elbette yargılanmalılar.” diyen Kamalak, “Adalet yerini muhakkak bulmalı ama bunları kelepçeler içinde görmemiz vallahi bizlere haz vermez. Hocaya sağlığında sorduğumuzda, ‘Onların eğitme ihtiyacı var. Bunlar ne yaptıklarını bilemiyorlar.’ demişti. Nitekim son gelişmeler de onu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.“28 ŞUBAT'IN ASIL AKTÖRLERİ HAKSIZ KAZANÇLARI KESİLENLERDİR”28 Şubat süreci yaşanmadan önce Refah-Yol Hükümeti’nin bazı holding sahiplerinin devletten elde ettikleri haksız kazancı kestiğini kaydeden Kamalak, şöyle devam etti: "Kesilen bu parayı fakir fukaranın mutfağına çevirdik. Oysa 28 Şubat'tan sonra cuntacıların başa geçirdiği Başbakan Mesut Yılmaz, hayretler içinde ‘Bu parayı nereden buldunuz?’ diyordu. Bu parayı haksız kazanç elde edenlerin musluklarını keserek bulduk. 28 Şubat'ın iç sebebi de budur." şeklinde konuştu.

28 Şubat’ın asıl aktörlerinin denk bütçe ile muslukları kısılan bu patronlar olduğunu belirten Kamalak, "Bu aktörler, medyayı silah, askeri maşa olarak kullandı. Birçok kişinin etkilenmesine sebep oldular. Neticede Refahyol Hükümeti’nin iş başından uzaklaştırdılar. Denk bütçeyi böyle bozdular. Sömürü çarkları yeniden işlemeye başladı.

Şu anda o aktörler ortada görünmüyorlar. Maşa olarak kullanılanlarla yargılamaların sınırlı kalmasını istiyorlar. Sivil kesime dokunulmaması gerektiğini ifade ediyorlar. Biz bu millete zulmeden herkesin yargılanması ve mağdurların mağduriyetleri giderilmesi gerektiğini söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.