Melikgazi Belediyesi Çevre Ödülü Aldı

Melikgazi Belediyesi Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, ‘2011 Yılı Çevre Özel Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Katı atıkların ev ve işyerlerinden toplanarak, ayrıştırılması ve geri dönüşüm sonrası ham madde olarak değerlendirilmek üzere ekonomiye katkı sağlanması çalışmasının Melikgazi Belediyesi’nce başarı ile uygulandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünce 15. Çevre Hizmet Ödülleri ulusal danışma kurulunca değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda Kentsel Katı Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi konusunda geliştirdiği projelerden dolayı 2011 yılı Çevre Hizmet Ödülü Melikgazi Belediyesine verilmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından ödül törenine davet edilen Büyükkılıç, geri dönüşüm ve katı atıkların değerlendirilmesi çalışmasının bir üniversite tarafından üstelik bu konu üzerinde çalışma yapan bir merkez tarafından ödüllendirilmesinin, çalışmanın bilimselliğini kanıtladığını kaydetti.

Büyükkılıç, belediye çalışmaların bu tür kurum, kuruluş ve mesleki oda ve derneklerce ödüllendirilmesinin çalışanları motive etiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA