MEÜ’den Mersin İş Dünyasına Tam Destek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Mersin'deki bazı oda, dernek ve sivil toplum örgütleri arasında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

MEÜ’den Mersin İş Dünyasına Tam Destek
Protokol ile başta işyeri eğitimi, staj, araştırma ve çeşitli faaliyetler olmak üzere işbirliği yapılacak. MEÜ ile Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD), Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Mersin Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Mersin Ekonomi Platformu arasında işbirliği protokolü imzalandı. MEÜ Rektörlüğü Senato Odası’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, 5 kurumun temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

İmza töreni öncesinde kısa bir açıklama yapan Rektör Aydın, Mersin’deki oda, dernek ve sivil toplum örgütleri ile birlikte başta işyeri eğitimi, staj, araştırma ve çeşitli faaliyetler olmak üzere bazı işbirlikleri yapacaklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Özdemir de üniversite bünyesinde birçok fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezi bulunduğunu belirterek, bunlarla kurumlar arasında tek tek işbirliklerini artırmak için bir çerçeve protokol imzalayacaklarını kaydetti.

Özdemir, “Bundan sonra diğer fakülte ve yüksekokullarımız sizinle işbirliğini artırarak, başta öğrencilerimizin stajı ve önümüzdeki yıl meslek yüksekokullarımızla ilgili işyeri eğitimi yapacağız. Bir dönemlerini sizlerle geçirmelerini isteyeceğiz. Birlikte araştırma projesi, Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında işbirlikleri yapmak için hazırlanan bir protokol. Bundan sonra tek tek detaylar için ek protokoller hazırlanacak” dedi.

“LİSANS DÜZEYİNDE GÜMRÜK OKULU AÇMANIZI İSTİYORUZ” Protokol imzalayacak kurumların temsilcilerinin de görüş belirttiği törende, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek, yeni Oda Kanunu Tasarı Taslağı’nda gümrük müşaviri olabilmek için lisans seviyesindeki bir okuldan mezun olmak şartı getirildiğini ifade ederek, Rektör Aydın’dan 4 yıllık lisans eğitimi yapan bir gümrük okulu açmalarını istedi.

Prof. Aydın ise böyle bir program açabilmek için öncelikle kadrolu en az 3 öğretim üyesinin olması gerektiğini dile getirerek, “Eğer biz uygun seviyede öğretim üyesi bulursak ilgili yüksekokullarımızda veya fakültemizde böyle bir bölüm açma şansına sahip olabiliriz ve memnuniyetle açarız” yanıtını verdi.

Mersin Ekonomi Platformu Genel Sekreteri Feridun Gündüz de kent ile üniversitenin işbirliği konusunun yıllardır Mersin’de eleştiri konusu olduğunu, imzalanan bu protokolü çok önemsediklerini vurguladı. Gündüz, bunun bir iyi niyet protokolü çerçevesinden hayatın pratiğinde vücut bulabilmesi için de mutlaka alt protokollerin çok kısa sürede imzalanması gerektiğinin altını çizdi.

“ELEŞTİRİLMEKTEN GINA GELDİ. BİZ HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ” Bu konudaki serzeniş ve şikayetlerini aktaran Rektör Aydın, yıllar önce Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile doktora tezlerinin desteklenmesine yönelik bir protokol imzaladıklarını ve gerekli çalışmaları yaptıklarını, ancak şimdiye kadar MTSO tarafından bir tek doktora tezinin dahi desteklenmediğini anlattı.

Bu konuya hazır olduklarını göstermek için toplantıya öğretim elemanlarını da davet ettiklerine işaret eden Aydın, “Lütfen siz de bizlerle irtibatı hiç kaybetmeyin, bizi bırakmayın, biz gerçekten hazırız. Biz ne istiyorsanız sizlerle birlikte belirli çerçeveler ölçüsünde her şeyi yapmaya hazırız. Biz sizlerle her türlü işbirliği yaparız. Herkesin diline dolanan ‘MEÜ yeterli işbirliğinde bulunmuyor, şehirle bütünleşmiyor’ lafından artık gına geldi. Biz bundan kurtulmak istiyoruz. Bu konuda da bunun peşini bırakmayın, biz bırakmayacağız. Ama MTSO bıraktı, yıllar oldu hiçbir şekilde bunlarla ilgili bize bir yakınlık göstermediler. Lütfen bizimle beraber olun, biz sizinle beraber olmaya hazırız. Bunun alt protokolünü hızlı bir şekilde dolduralım. Yönetimsel olarak her türlü desteği vermek için buradayız, her türlü imkanımızdan faydalanabilirsiniz. Katma değere dönüşebilecek her yerde biz varız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Aydın ve kurum temsilcileri protokol imzaladı .
Kaynak: İHA